9
866 Beoordelingen
Maandag t/m vrijdag
bereikbaar van 09:00 tot 17:00uur
U bent bij uw boeking beschermd tegen annulering door COVID-19 maatregelen. Kijk hier voor meer informatie.
Union Berlin

Union Berlin

Berlijn, Duitsland


Union Berlin tickets of een voetbaltrip Union Berlin? Beide mogelijk bij voetbaltrips!

Voetbalkaartjes nodig voor Union Berlin? Wij hebben ze! Op deze pagina vindt u losse Union Berlin tickets en complete voetbalreizen naar Berlijn. Wedstrijden Union Berlin staat garant voor actie. Union Berlin tickets zijn hier te verkrijgen. Naast de tickets Union Berlin, kan u hier ook een complete voetbalreis boeken. Union Berlin speelt haar thuiswedstrijden in het Stadion An der alten Försterei. Berlin speelt jaarlijks wedstrijden in de Duitse Bundesliga en de DFB Pokal. Bij één van deze wedstrijden aanwezig zijn? Kijk hieronder voor beschikbare voetbalreizen naar Berlijn of losse Union Berlin tickets.

Hoe werken de Union Berlin Tickets?

Union Berlin


Losse Tickets
+ +
Complete Reis
Er zal nooit iemand alleen zitten*
U heeft recht op Voetbaltrips Wedstrijdgarantie
Uw wedstrijdkaarten zijn officieel
U ontvangt een uitgebreid informatiedocument
*Zie kopje 'Zitplaatsen'. Wij raden aan om bij grote groepen en/of topwedstrijden even contact met ons op te nemen.

Over de club

Combineer een Union Berlin wedstrijdbezoek met een weekend Berlijn

Bij Voetbaltrips.com kunt u een geheel weekend Berlijn boeken inclusief Union Berlin voetbalkaartjes, vliegreis naar Berlijn, & een accommodatie. Dit zijn de ideale ingrediënten voor een fantastisch (voetbal)weekend!

Losse tickets Union Berlin

Ook voor losse Union Berlin kaartjes bent u bij Voetbaltrips.com aan het juiste adres. hierbij verzorgen wij de wedstrijdkaarten, en regelt u zelf de reis en het verblijf.

Tickets Union Berlin

Algemene informatie

FC Union Berlin is opgericht in 1966 na een fusie van meerdere kleinere clubs uit Berlijn. Na de fusie won Union Berlin al gelijk de DDR-Liga. Het jaar erop won Union Berlin de FDGB-Pokal, de beker van Oost-Duitsland. Union Berlin heeft een erg lange tijd in de lagere divisies van Duitsland gespeeld. Pas in het seizoen 2001/02 werd promotie naar de Tweede Bundesliga afgedwongen. In dat seizoen bereikte de club ook de finale van de DFB Pokal, maar verloor van Schalke 04. Na een aantal seizoenen degradeerde Union Berlin weer naar de Regionalliga, de derde divisie. In 2009/10 werd Union Berlin kampioen van de derde divisie, waardoor zij weer promoveerde naar de Tweede Bundesliga. Union Berlin werd lang beschouwd als een middenmoter in deze competitie. Pas in het seizoen 2018/19 werd Union Berlin derde en moest in de play-offs voor promotie VFB Stuttgart verslaan. Dat lukte waardoor Union Berlin voor het eerst in de clubhistorie mocht aantreden in de Bundesliga. Union Berlin speelt nu haar wedstrijden in de Bundesliga en doen het verrassend goed dit seizoen. Union Berlin mocht twee keer deelnemen aan een Europees toernooi. In 1968/69 deed Berlin mee aan de Europacup II en in 2001/02 speelde Union Berlin twee wedstrijden in de Intertoto Cup. 

Union Berlin speelt haar thuiswedstrijden in het Stadion An der alten Försterei. Het stadion heeft een capaciteit van 21.717 plaatsen en is daarmee één van de kleinste stadions van de Bundesliga. Het stadion is gelegen in Köpenick, een stadsdeel van Berlijn. Het stadion is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het stadion ligt namelijk pal naast het treinstation van Köpenick. 

De grootste rivaal van Union Berlin is stadsgenoot Hertha BSC. Hertha wordt gezien als de meest succesvolste voetbalclub uit Berlijn en dat klopt ook. Union Berlin is een laatbloeier en speelt pas kort in de Bundesliga. Toch heerst er een rivaliteit tussen beide voetbalclubs. De 'Berlijnse derby' wordt nu jaarlijks gespeeld in de Bundesliga. De Berlijnse derby of een andere wedstrijd van Union Berlin bezoeken? Boek snel je tickets bij Voetbaltrips!