Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,3 volgens 

1297 beoordelingen kiyoh
/ Tickets / Bochum

Bochum tickets kopen

Als je Bochum tickets zoekt, wil je er zeker van zijn dat je voor een goede prijs kaarten krijgt met uitstekend zicht op het speelveld. Hier kun je niet alleen Bochum tickets aanschaffen, maar zorg je er ook voor dat je naast elkaar zit en tegelijkertijd geld bespaart. Wil je genieten van de voetbalkunsten van Matúš Bero, Takuma Asano en Schlotterbeck in het Vonovia Ruhrstadion? Bekijk onze beschikbare Bochum tickets hieronder of vraag een offerte aan voor een complete voetbalreis nadat je jouw gewenste wedstrijd hebt geselecteerd.
Voordeligste aanbieder
24/7 noodnummer
Geen extra kosten
Zitplaatsen bij elkaar
10000+ tevreden klanten

Waarom voetbaltrips.com voor jouw tickets of voetbalreis naar Bochum?

Niemand zit alleen op Ruhrstadion Bij even aantallen zit niemand alleen. Bij oneven aantallen kunnen wij u bijna altijd samen plaatsen als u even contact opneemt
Officiële Bochum tickets Bij ons krijgt u echte wedstrijdtickets. Deze ontvangt u digitaal
Bochum wedstrijd garantie U bent in veel gevallen beschermd bij wedstrijdverplaatsing
Altijd bereikbaar bij nood Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar

Veelgestelde vragen

Voor betrouwbaarheid en kwaliteit raden we je aan om je Bochum tickets bij een Nederlandse aanbieder te kopen. Bij ons ontvang je gegarandeerd echte tickets op tijd, en we zorgen ervoor dat onze prijzen concurrerend blijven.
De makkelijkste en veiligste manier is om je tickets via onze website te kopen. Geef de voorkeur aan een Nederlandse ticketleverancier zoals Voetbaltrips.com. Internationale ticketplatforms bieden niet altijd zekerheid, wat kan leiden tot teleurstellende tickets. Direct bij Bochum zijn tickets voor buitenlandse fans vaak duur, met uitzondering van enkele beschikbare tickets voor leden uit Duitsland
Zeker weten. Voetbaltrips.com verzekert je van de kwaliteit van je tickets en je reisplan. We verstrekken alleen officiële digitale tickets en zijn lid van GGTO.
We garanderen dat je minimaal met twee personen naast elkaar zit. Neem bij oneven aantallen contact met ons op over de zitplaatsverdeling.
De exacte datum kan variëren door televisierechten of cupwedstrijden. Controleer onze website voor updates over wedstrijddata.
Bij Bochum is dit niet mogelijk. We krijgen een selectie van zitplaatsen en wijzen deze toe op volgorde van bestelling.
Je krijgt een digitaal ticket toegestuurd dat je kunt printen en meenemen naar het stadion.
Uiterlijk 5 dagen voor de wedstrijd sturen we een e-mail met je tickets. Deze kun je meestal direct downloaden.
Met ons ben je verzekerd van een probleemloze ervaring. Je hoeft je geen zorgen te maken over de wedstrijdagenda of accommodatie kwesties. Je reist stressvrij.
We richten ons voornamelijk op tickets voor het thuisvak. Het dragen van bezoekende teamkleuren in het thuisvak is niet toegestaan, tenzij anders vermeld
Hier vind je alles wat je wil weten over Bochum tickets!

De beste zitplaatsen met jouw Bochum tickets?

‘Ostkurve' & 'Westkurve' bij Vonovia Ruhrstadion

Aan de korte zijden van Vonovia Ruhrstadion vind je twee legendarische tribunes: De Ost en Westkurve. Beide bieden een eigen unieke sfeerbeleving die de bezoeker meeneemt in de rijke geschiedenis van Bochum FC.

{[288]}

Ostkurve

De Ostkurve in het Vonovia Ruhrstadion is het thuis van de meest gepassioneerde en toegewijde supporters van VfL Bochum. Deze tribune staat bekend om zijn levendige sfeer, gezangen en tifo-acties, vooral tijdens thuiswedstrijden. Veel supportersgroepen en ultras bevinden zich in dit deel van het stadion. Door de jaren heen is de Ostkurve een symbool geworden van de clubcultuur en traditie van VfL Bochum. De energie en passie die vanuit deze sectie komt, is vaak de drijvende kracht achter het team, vooral tijdens cruciale momenten in wedstrijden. Het vertegenwoordigt ook de nauwe band tussen de supporters en de club in het hart van het Ruhrgebied.

Westkurve

De Westkurve in het Vonovia Ruhrstadion is eveneens een integraal onderdeel van de fanbeleving bij VfL Bochum. Net als de Ostkurve is het een plek waar veel toegewijde fans samenkomen, hoewel de Ostkurve vaak wordt beschouwd als het luidruchtige en fervente deel. De Westkurve heeft echter zijn eigen unieke sfeer en tradities. Dit deel van het stadion heeft talloze historische momenten en emotionele hoogte- en dieptepunten van de club meegemaakt. Het is een plek waar oude vrienden elkaar ontmoeten en nieuwe vriendschappen worden gesmeed, allemaal verenigd door hun liefde voor VfL Bochum. De verbinding tussen de supporters in de Westkurve en het team is sterk, en hun gezangen en aanmoedigingen zijn essentieel voor de sfeer in het stadion tijdens wedstrijddagen.

Beide tribunes hebben gemeenschappelijke voordelen:

 1. Sfeer: Deze tribunes staan bekend om hun levendige sfeer. De toegewijde supporters in deze gebieden zijn vaak degenen die gezangen beginnen en het team krachtig aanmoedigen, wat bijdraagt aan de energieke sfeer die het stadion kenmerkt.
 2. Traditie: Ze zijn beide symbolen van de clubcultuur en traditie van VfL Bochum. Jarenlange herinneringen zijn gegrift in deze tribunes, en ze zijn getuige geweest van de hoogte- en dieptepunten van de club.
 3. Community: Voor veel reguliere bezoekers van het stadion is hun gekozen plek in de Ostkurve of Westkurve meer dan alleen een zitplaats. Het is een gemeenschap van gelijkgestemde fans, waar vriendschappen worden gesmeed en tradities worden doorgegeven.

Voor meer informatie over tickets voor zowel de Ostkurve en West Kurve en hoe je deze bijzondere ervaring kunt ondergaan, raadpleeg de officiële Bochum website. Hier vind je alle benodigde details.

Waarom kiezen we voor tickets aan de lange zijde van Vonovia Ruhrstadion?

Kiezen voor tickets aan de lange zijde van het Vonovia Ruhrstadion biedt een aantal voordelen. Allereerst biedt deze locatie vaak een uitstekend en centraal zicht op het veld, waardoor je de actie van dichtbij kunt volgen en een breder overzicht hebt van de tactieken en bewegingen van de teams. In veel stadions zijn de meest comfortabele zitplaatsen, zoals VIP- of business-seats, ook langs de lange zijde gelegen.

Lange zijden

{[289]}

Bovendien is er een grotere kans dat je je dicht bij de dug-outs, de technische staf en de wisselspelers bevindt, wat een extra dimensie kan toevoegen aan de wedstrijdbeleving. Ten slotte kan de sfeer aan de lange zijde wat gematigder zijn vergeleken met de korte zijdes, wat sommige bezoekers prefereren voor een meer ontspannen kijkervaring.

Categorie 1 Tickets

De zitplaatsen van categorie 1 liggen langs de lange zijden van het Vonovia Ruhrstadion. Hier zit je ongelooflijk dicht bij de actie, zo dichtbij dat je bijna de adrenaline van de spelers voelt. Elke dribbel, elke pass is kristalhelder zichtbaar. Je wordt ondergedompeld in de intensiteit van het spel en beleeft elk moment in zijn puurste vorm. Het is alsof je midden in de hartslag van de wedstrijd zit en de emoties van de spelers recht voor je ogen ziet ontvouwen. Voor de ware voetbalfanaat is een zitplaats in deze categorie absoluut onvergetelijk.

Uiteindelijk is de keuze voor een ticket locatie in Vonovia Ruhrstadion een kwestie van persoonlijke voorkeur. Of je nu midden in de sfeer wilt zitten of het spel vanuit een breder perspectief wilt bekijken, Bochum's thuisbasis heeft voor elk wat wils.

Lees hier meer: welke zitplaatsen in het stadion?

Een voetbalwedstrijd is een groepsbeleving!

{[290]}

Bij een even aantal personen zit niemand alleen in Vonovia Ruhrstadion!

Als je Bochum tickets koopt wil je niet dat er iemand alleen komt te zitten. Voordat je tickets koopt wil je dus garantie dat je naast elkaar zit. Wij garanderen altijd dat er niemand alleen zit, indien je met een even aantal personen boekt! Dit geldt bij alle voetbalclubs waar wij tickets voor verkopen.

Oneven aantal personen? Neem contact met ons op en je hebt binnen 5 minuten duidelijkheid over je Bochum tickets!

Wanneer je met een oneven aantal personen boekt, kunnen wij het reisgezelschap in 90% van de gevallen bij elkaar plaatsen. Wij raden je dan aan voor het boeken kort contact met ons op te nemen, via chat/whatsapp, telefoon of mail. Vooral bij topwedstrijden is het handig om ruim van tevoren te boeken, wij hebben dan vaak nog meer tickets op voorraad.

[Meer lezen over onze zitplaatsen indeling? Lees hier: hoe werkt de zitplaatsenindeling bij Voetbaltrips?

Over jouw Bochum tickets

E-tickets in het seizoen 2023/2024

Bochum maakt gebruik van  E-tickets, deze ontvangt u via de mail in een PDF-bestand en vanuit daar kun je de Bochum tickets gemakkelijk uitprinten. Als je deze dan hebt uitgeprint kun je deze mee nemen naar het stadion en hier laten scannen!

Jouw wedstrijdkaarten, ruim op tijd en veilig geleverd

Wanneer je Bochum tickets aanschaft, wil je er zeker van zijn dat je deze tijdig ontvangt. Bij Voetbaltrips.com ben je verzekerd van een tijdige levering. Je krijgt minimaal 5 dagen voor de wedstrijd (en vaak zelfs eerder) alle informatie over de bezorging van je tickets.

De wedstrijdtickets worden doorgaans per e-mail verzonden als een PDF-bestand. Je kunt de tickets direct vanuit dit PDF-bestand uitprinten.

Volledig ontzorgd met een Bochum voetbalreis op maat

Hoe kan je een voetbaltrip naar Bochum boeken?

{[291]}

Wanneer je een voetbalreis naar Bochum plant, zijn er diverse aspecten om rekening mee te houden. Door bij ons te boeken, ben je verzekerd dat aan al deze details gedacht is! Interesse in een directe offerte? Vraag deze hier aan.

Vragen die je mogelijk hebt:

 1. Staat de wedstrijddatum al vast of bestaat de kans dat deze buiten mijn vliegschema valt?
 2. Zijn er andere wedstrijden die ik kan bijwonen tijdens mijn trip?
 3. Kan ik erop vertrouwen dat ik mijn Bochum wedstrijdtickets tijdig ontvang?
 4. Heb ik de meest voordelige en geschikte vlucht gekozen?
 5. Is het hotel waar ik verblijf comfortabel en gunstig gelegen?
 6. Welke activiteiten kan ik ondernemen in de stad en wat is de beste manier om me te verplaatsen?

Voor meer inzichten en tips kun je onze gedetailleerde blog over een voetbaltrip naar Noordrijn-Westfalen raadplegen!

Ervaar het Unieke van Noordrijn-Westfalen: Van Historie tot Hedendaagse Bezienswaardigheden

{[318]}

Noordrijn-Westfalen voor Voetbalfans: Van Historische Plekken tot Bochum Tickets

Noordrijn-Westfalen (NRW) is meer dan alleen een Duitse deelstaat; het is een regio doordrenkt van voetbalgeschiedenis en cultuur. Voor de gepassioneerde voetbalfan biedt deze regio een overvloed aan ervaringen die nergens anders te vinden zijn.

Algemene Activiteiten voor Voetbalfans in Noordrijn-Westfalen:

 1. Stadiontours: Vele clubs in Noordrijn-Westfalen bieden rondleidingen aan door hun stadions, waarbij fans achter de schermen kunnen kijken. Hierbij horen bezoeken aan de kleedkamers, spelerstunnels, VIP-gebieden en soms zelfs het veld.
 2. Deutsche Fußballmuseum: Gevestigd in Dortmund, biedt dit museum een diepgaande blik op de geschiedenis van het Duitse voetbal. Het is interactief en biedt zowel oudere fans als jonge enthousiastelingen veel te ontdekken.
 3. Voetbaltrainingen bijwonen: Sommige clubs in NRW staan fans toe om trainingssessies bij te wonen, wat een geweldige manier is om spelers in actie te zien buiten wedstrijddagen om.

Speciale Aanraders voor Bochum Fans:

 1. Vonovia Ruhrstadion Tour: Ervaar de magie van de thuisbasis van VfL Bochum van dichtbij. Bezoek de kleedkamers, loop door de spelerstunnel en voel de geschiedenis van de club in elk hoekje van het stadion.
 2. Fanladen: Dit is meer dan zomaar een fan winkel; het is het hart van de supporterscommunity van VfL Bochum. Hier kun je niet alleen merchandise kopen, maar ook praten met andere fans en je onderdompelen in de cultuur van de club.
 3. Bezoek de Ostkurve en West Kurve: Hoewel ze vooral bekendstaan om hun sfeer tijdens wedstrijddagen, hebben deze tribunes van het Vonovia Ruhrstadion een rijke geschiedenis en zijn ze de moeite waard om te verkennen, zelfs buiten de wedstrijddagen.

Voetbal vriendelijke Pubs in Noordrijn-Westfalen:

 1. Salvatore Schmicki (Bochum) - Een populaire ontmoetingsplaats voor VfL Bochum fans, vooral op wedstrijddagen.
 2. Zum fliegenden Holländer (Bochum) - Een traditionele Duitse pub waar je kunt genieten van een goed biertje en live voetbal op grote schermen.
 3. Bratwurst Haus (Bochum) - Terwijl het vooral bekend staat om zijn heerlijke worsten, is het ook een geweldige plek voor fans om samen te komen, een biertje te pakken en het voetbal te volgen.

In conclusie, Noordrijn-Westfalen biedt een schat aan mooie herinneringen aan voetbalfans. Dus zelfs als je niet in de stad bent voor een Bochum wedstrijd, zal de rijke voetbalcultuur en traditie van de stad je ongetwijfeld betoveren.

{[319]}

Over de club Bochum

VfL Bochum is een Duitse voetbalclub opgericht in 1848, gevestigd in Bochum, Noordrijn-Westfalen. Ze spelen hun thuiswedstrijden in het Vonovia Ruhrstadion. De club heeft een rijke geschiedenis in de Duitse voetbalcompetities en staat bekend om zijn gepassioneerde fanbasis.

Uniek aan Bochum:

 1. Loyale Fanbasis: VfL Bochum staat bekend om zijn zeer toegewijde en loyale aanhang, die de club door dik en dun heeft gesteund, ongeacht de divisie waarin ze spelen.
 2. Thuisstadion: Het Vonovia Ruhrstadion, vroeger bekend als het Ruhrstadion, heeft een rijke geschiedenis en biedt een sfeervolle ambiance, vooral in de beruchte Ostkurve waar de meest gepassioneerde fans staan.
 3. Regionale Trots: In een gebied dat rijk is aan voetbal traditie, zoals het Ruhrgebied, blijft VfL Bochum een symbool van regionale trots en identiteit.

Gedenkwaardige Momenten in Clubgeschiedenis:

 1. Oprichting: De club werd opgericht in 1848, waardoor het een van de oudste sportverenigingen in Duitsland is.
 2. Promoties naar de Bundesliga: Bochum heeft verschillende keren promotie naar de Bundesliga verdiend. Deze promoties zijn altijd gedenkwaardige momenten voor de fans en de club.

Wat maakt Vonovia Ruhrstadion uniek?:

 1. Lange Geschiedenis: Geopend in 1911, heeft het stadion meer dan een eeuw aan voetbalgeschiedenis meegemaakt. Dit maakt het een van de oudere stadions in Duitsland.
 2. Traditie boven Moderniteit: In een tijd waarin veel clubs kiezen voor nieuwe, ultra moderne stadions, blijft het Ruhrstadion een bastion van voetbal traditie. Hoewel het door de jaren heen is gerenoveerd en gemoderniseerd, heeft het veel van zijn traditionele charme behouden.
 3. Tribune zonder barrieres: Een bijzonder kenmerk van het stadion is dat er geen barrières zijn die de fans scheiden van het veld. Dit zorgt voor een zeer directe en intieme sfeer tijdens de wedstrijden.

Bijdragen van Belangrijke Persoonlijkheden:

{[320]}

 • Heinz Höher: Deze coach had een aanzienlijke invloed op de club in de late jaren '70. Onder zijn leiding bereikte VfL Bochum enkele van zijn hoogste Bundesliga-posities.
 • Dariusz Wosz: Een van de meest getalenteerde spelers die voor VfL Bochum heeft gespeeld. De Poolse middenvelder, bekend om zijn technische vaardigheden, speelde een groot deel van zijn carrière bij de club en is een waar icoon voor de fans.
 • Stefan Kuntz: Een voormalige Duitse international die een grote impact had als speler voor VfL Bochum in de jaren '90. Later werd hij ook een bekende naam in het Duitse voetbal management.
 •  Frank Goosen: Hoewel niet direct verbonden met het voetbal aspect van de club, is deze Duitse komiek en auteur een bekende supporter van VfL Bochum en heeft hij de club vaak in zijn werk genoemd.

Rivaliteiten:

 1. Bochum vs Schalke 04: Gezien de geografische nabijheid van de twee clubs, is er een natuurlijke rivaliteit tussen VfL Bochum en Schalke 04. Beide clubs bevinden zich in het Ruhrgebied, een regio met een diepe voetbaltraditie. Hoewel Schalke historisch gezien de succesvollere club is, zijn de ontmoetingen tussen de twee teams vaak intens.
 2. Bochum vs Borussia Dortmund: Net als bij Schalke 04 is er een regionale rivaliteit met Borussia Dortmund, een andere grote club uit het Ruhrgebied. De derby's tussen Bochum en Dortmund worden fel bevochten, hoewel ze niet zo bekend zijn als de "Revierderby" tussen Schalke en Dortmund.

{[321]}

Bochum heeft de volgende prijzen gewonnen in de clubhistorie :

Competitie/Prijs

Aantal Keer Gewonnen

Jaren

2. Bundesliga

3

1993-1994, 1995-1996, 2005-2006

 

Of je nu op zoek bent naar Bochum tickets om de magie van Vonovia Ruhrstadion zelf te ervaren of gewoon meer wilt leren over de rijke geschiedenis van de club, Bochum FC biedt een ongeëvenaarde voetbalervaring voor fans wereldwijd.

 

Vragen over Bochum kaartjes?

Geinspireerd maar hebt je nog een vraag voor ons? Neem eenvoudig contact op via chat, e-mail of telefoon! Je bent ook welkom voor een kop koffie!

Losse wedstrijdtickets

Alleen wedstrijdtickets nodig? Dat kan! Je boekt ze eenvoudig en veilig op onze website en ontvangt de tickets digitaal

Bestel Bochum tickets
Voetbalreis op maat

Als je zekerheid zoekt en compleet ontzorgd wil worden kun je vrijblijven een offerte aanvragen voor een voetbalreis op maat!

Boek een Bochum voetbalreis