Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,3 volgens 

1295 beoordelingen kiyoh

Vaststellen wedstrijddatum

Voordeligste aanbieder
24/7 noodnummer
Geen extra kosten
Zitplaatsen bij elkaar
10000+ tevreden klanten
/ Vaststellen wedstrijddatum

Bij sommige wedstrijden op onze site geven wij aan de de exacte speeldatum nog niet is vastgesteld. Doorgaans geldt voor deze wedstrijden geldt dat de week / het weekend al wel bepaald is, maar de exacte dag en tijd nog niet. De speeldatum van wedstrijden van topclubs wordt relatief laat vastgesteld op een exacte dag en exact tijdstip. Het moment van bevestigen kan tussen enkele maanden tot enkele weken voor de wedstrijd liggen, afhankelijk van de competitie.

Waarom wordt de wedstrijddatum pas laat vastgesteld?

Dit heeft voornamelijk te maken met televisierechten en mogelijke bekertoernooien (bijv. Europa League, Champions League, FA cup, Copa del Rey, etc.). De betreffende voetbalbond bepaalt het speelschema op basis van verwachtingen omtrent populariteit van de wedstrijd en speelschema van de individuele clubs.

Wanneer wordt de exacte wedstrijddatum en tijd vastgesteld?

Het exacte moment van vaststellen verschilt per competitie en loopt nogal uiteen. Hieronder bieden wij een overzicht van brede richtlijnen per competitie. Daarnaast vind je ook een link naar externe sites met meer details per competitie.

Overzicht per competitie

Competitie Aantal weken voor wedstrijd (richtlijn)* Meer informatie
Premier League 5 tot 6 weken Link
La Liga 2 tot 3 weken Link
Serie A 6 tot 10 weken Link
Bundesliga 4 tot 8 weken Link
Ligue 1 2 tot 3 weken Link

*Dit zijn zeer ruime richtlijnen, de competities wijken hier regelmatig van af. Bijvoorbeeld de laatste speelronde wordt vaak korter van tevoren bekend gemaakt

Zeker weten? Neem contact met ons op!

Het moment van vaststellen blijft een complexe aangelegenheid. Wilt u zeker weten dat u op het juiste moment boekt? Stuur ons gerust een bericht via onze chatfunctie of via Whatsapp; ook kunt u ons bellen of langskomen op ons kantoor!