9
722 Beoordelingen
Maandag t/m vrijdag
bereikbaar van 09:00 tot 17:00uur
U bent bij uw boeking beschermd tegen annulering door COVID-19 maatregelen. Kijk hier voor meer informatie.
RB Leipzig

RB Leipzig

Leipzig, Duitsland


RB Leipzig tickets of een voetbaltrip RB Leipzig? Beide mogelijk bij voetbaltrips!

Voetbalkaartjes nodig voor RB Leipzig? Wij hebben ze! Op deze pagina vindt u losse RB Leipzig tickets en complete voetbalreizen naar Leipzig. Wedstrijden RB Leipzig staat garant voor actie, met spelers zoals Sabitzer, Poulsen en natuurlijk Justin Kluivert. Leipzig tickets zijn hier te verkrijgen. Naast de tickets RB Leipzig, kan u hier ook een complete voetbalreis boeken. RB Leipzig speelt haar thuiswedstrijden in het indrukwekkende Red Bull Arena. De laatste jaren is RB Leipzig elk jaar in de race om de Bundesliga en de DFB Pokal. Ook speelt RB Leipzig regelmatig in de Champions League. Bij één van deze wedstrijden aanwezig zijn? Kijk hieronder voor beschikbare voetbalreizen naar Leipzig of losse RB Leipzig tickets.

Hoe werken de RB Leipzig Tickets?

RB Leipzig


Losse Tickets
+ +
Complete Reis
Er zal nooit iemand alleen zitten*
U heeft recht op Voetbaltrips Wedstrijdgarantie
Uw wedstrijdkaarten zijn officieel
U ontvangt een uitgebreid informatiedocument
*Zie kopje 'Zitplaatsen'. Wij raden aan om bij grote groepen en/of topwedstrijden even contact met ons op te nemen.

Over de club

Tickets RB Leipzig

Algemene informatie

RB Leipzig is een erg jonge club. De club is namelijk opgericht in 2009 door het bedrijf Red Bull. Met dank aan geldinjecties van Red Bull is RB Leipzig uitgegroeid tot een kampioenskandidaat in de Bundesliga. Vanwege de Duitse wetgeving mocht RB Leipzig, niet Red Bull Leipzig heten. In plaats van het bedrijf in de naam van de club te vermelden moest er gekozen voor een alternatief, genaamd RasenBallsport Leipzig (RB Leipzig). RB Leipzig kocht de licentie over van SSV Markranstädt. Daardoor hoefde Leipzig niet onderaan de voetballader te starten. Het doel was om binnen 10 jaar te promoveren naar de Bundesliga. Dat lukte al snel. Leipzig startte in de lagere divisies van Duitsland. Al in 2013/14 mocht de club uit Leipzig aantreden in de 3. Liga. Het seizoen daarop promoveerde Leipzig gelijk naar de Tweede Bundesliga en eindigde zelfs bij de laatste 16 om de DFB Pokal. Na twee seizoenen in de Tweede Bundesliga gespeeld te hebben, promoveerde RB Leipzig in 2016/17 naar de Bundesliga. Het eerste Bundesliga seizoen begon uitstekend voor Leipzig. Leipzig eindigde in het eerste seizoen van de Bundesliga al gelijk tweede in de competitie. RB Leipzig heeft zich snel ontwikkeld als een ware subtopper in de Bundesliga. In 2018/19 speelde Leipzig de finale van de DFB Pokal, maar verloor van Bayern München. RB Leipzig wacht nog altijd op de eerste Bundesliga titelwinst. Als de club zich blijft doorontwikkelen, zal dat zeker aankomende jaren gebeuren! Ook in Europa is Leipzig te bewonderen. In 2017/18 speelde Leipzig de kwartfinale van de Europa League tegen Marseille, maar verloor. Twee jaar later, in het seizoen 2019/20 bereikte Leipzig zelfs de halve finale van de Champions League. De spelers die ervoor gezorgd hebben dat RB Leipzig zo snel ontwikkelde zijn Timo Werner, Joshua Kimmich, Yussuf Poulsen en Emil Forsberg. Op dit moment speelt Nederlander Justin Kluivert bij Leipzig. 

RB Leipzig speelt haar thuiswedstrijden in de Red Bull Arena. Het stadion heeft een capaciteit van 41.939 plaatsen. Het stadion heette voorheen Zentralstadion. Pas in 2010 werd het stadion Red Bull Arena genoemd. Het stadion was de enige stadion uit Oost-Duitsland die is gebruikt voor het Wereldkampioenschap in 2006. Het stadion ligt dichtbij het centrum van Leipzig en is daardoor goed bereikbaar.

Door de jaren heen kreeg RB Leipzig veel kritiek van zowel de bewoners van Leipzig als supporters uit het hele land. Weinig mensen hebben sympathie voor een club die is ontstaan door geldinjecties van een multinational. Na een aantal jaar begonnen de inwoners van Leipzig het positieve erin te zien. Het was immers al een aantal jaar niet gelukt om een club uit het voormalige Oost-Duitsland in de Bundesliga te krijgen. 

Een wedstrijd van RB Leipzig bezoeken? Boek snel je tickets bij Voetbaltrips!