Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1176 beoordelingen kiyoh
07/01/2022

Voetbaltrip geboekt? Vergeet niet een airport parking te regelen

Voetbaltrip geboekt? Vergeet niet een airport parking te regelen!

Heb jij je volgende voetbaltrip of wellicht zelfs een combi trip geboekt, maar heb je nog niet nagedacht over de reis richting de luchthaven van vertrek? Ook dit is een belangrijk onderdeel van de reis die je maar beter zo snel mogelijk geregeld kan hebben.

Je kan de luchthaven van vertrek bereiken per taxi, openbaar vervoer, je laten brengen en halen én je kan zelf met je auto naar het betreffende vliegveld rijden. In het laatste geval dien je natuurlijk ook nog een parkeerplaats te regelen.

In dit artikel vertellen wij meer over het regelen van een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek. Zo kan jij jouw voetbaltrip in goede banen leiden!

 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Wanneer jouw favoriete voetbalclubs niet om de hoek liggen, dan ben je al snel afhankelijk van een vliegreis. Gelukkig liggen de meeste vliegvelden, relatief gezien, wel om de hoek en sta je al sneller voor de gates dan je denkt.

Voor Nederlandse reizigers zijn er meerdere luchthavens interessant, wel enigszins afhankelijk van jouw woonplaats.

Nederlandse luchthavens

Het is vanzelfsprekend dat je in eerste instantie Nederlandse luchthavens overweegt. In bijna alle gevallen liggen deze dichterbij dan de buitenlandse opties en je hoeft deze niet links te laten liggen vanwege de mogelijkheden.

 • Schiphol: De grootste luchthaven van het land is vanzelfsprekend ook het grootst in parkeeropties. Hier kan je parkeren met behulp van drie verschillende parkeervormen, hierover volgt meer, en er zijn te allen tijde wel tientallen verschillende parkeeropties.
 • Eindhoven Airport: De grootste regionale luchthaven van het land is enorm groeiende, dit ook in mogelijkheden van het Eindhoven Airport parkeren. Of je nu wilt parkeren met een shuttleservice, valetservice of op loopafstand, het is allemaal mogelijk.
 • Rotterdam Airport: Ook Rotterdam Airport is een steeds populairder wordende luchthaven. Hier kan je voornamelijk terecht voor valetservices of parkeerplaatsen op loopafstand.
 • Groningen Airport: Groningen Airport staat bekend om de goedkoopste vliegveld parkeerplaatsen van Nederland. Alle opties zijn op loopafstand en zelfs tijdens het hoogseizoen is een parkeerplaats geregeld voor slechts een paar tientjes.
 • Maastricht Airport: Last but not least; de luchthaven van Maastricht. Klein van formaat en ook klein in parkeeropties. Op het moment van schrijven zijn de mogelijkheden te tellen op één hand.

Belgische luchthavens

Bij onze zuiderburen kan je terecht bij twee grote luchthavens die vaak gebruikt worden door Nederlandse reizigers.

 • Brussel Airport: De hoofdstad van België heeft vanzelfsprekend ook de grootste luchthaven. Net als de mogelijkheden van de luchthaven zijn ook de parkeermogelijkheden reuze. Qua mogelijkheden en prijs is het te vergelijken met Eindhoven Airport.
 • Charleroi Airport: Bij de luchthaven van Charleroi ben je net wat voordeliger uit. Het gros van de parkeeropties bedient je middels een shuttleservice waar je al voor slechts een paar tientjes een week lang kan parkeren.

 

Duitse luchthavens

Onze oosterburen hebben in totaal twaalf verschillende vliegvelden. Omdat niet al deze vliegvelden relevant zijn voor Nederlandse reizigers, bijvoorbeeld vanwege de reistijd, worden enkel de meest relevante hieronder beschreven.

 • Düsseldorf Airport: Voor Nederlandse reizigers is de luchthaven van Düsseldorf de meest interessante optie. De reistijd is klein, de mogelijkheden enorm en de parkeertarieven zijn enorm voordelig.
 • Frankfurt am Main Airport: De grootste Duitse luchthaven, Frankfurt Airport, biedt veel parkeermogelijkheden. De kosten van een parkeerplaatsen zijn echter bovengemiddeld hoog en prijziger dan de andere luchthavens in dit artikel.
 • Keulen Airport: De parkeeropties en bijbehorende parkeertarieven bij Keulen-Bonn Airport zijn daarentegen weer veel scherper. De prijzen zijn voordeliger dan bij de meeste Nederlandse luchthavens.
 • Weeze Airport: De tarieven zijn bij Weeze Airport weer wat hoger. Het voordeel is echter dat de parkeerplaatsen allen op loopafstand liggen en je dus van een comfortabele service geniet.

 

Hoe vind ik het beschikbare parkeeraanbod?

Omdat het aan te raden is van tevoren een parkeerplaats te reserveren, moet je nog wel weten waar en hoe je dit kan doen. Dit kan onder andere via het online vergelijkings- en boekingsplatform Vliegen & Parkeren (zie Vliegenenparkeren.nl).

Online vergelijken

Eenmaal op de website selecteer je de luchthaven van vertrek en je reisdata. Vervolgens wordt het beschikbare parkeeraanbod voor jouw reisperiode getoond. Dit aanbod kan je eenvoudig vergelijken, filteren en sorteren.

Online reserveren

Heb je de ideale parkeerplaats gevonden? Deze kan je direct online reserveren. Voer simpelweg jouw gegevens in en betaal online. Je krijgt uiteindelijk per mail een bevestiging en parkeervoucher waarop alle benodigde informatie staat vermeld!

 

 

Hoe kan ik mijn auto parkeren?

Er zijn al meerdere manier van parkeren benoemd. Iedere parkeermethode heeft een eigen proces en karakteristieken.

Shuttle parkeren

Hiermee parkeer je jouw auto en wordt je vervolgens naar de luchthaven gebracht middels de pendeldienst van de parking. Bij terugkomst wordt je ook weer opgehaald en teruggebracht naar het parkeerterrein.

Valet parkeren

Hierbij rijdt je direct naar de luchthaven waar na telefonisch contact een chauffeur op je staat te wachten. Deze chauffeur neemt jouw auto over en parkeert deze op het parkeerterrein. Bij terugkomst wordt je auto ook weer teruggebracht naar de luchthaven.

Parkeren op loopafstand

Je parkeert je auto simpelweg op het parkeerterrein en gaat te voet door richting de luchthaven. Het parkeerterrein betreed je doorgaans middels kentekenherkenning, een inrijcode of een QR-code.

 

Concluderend

Zoals je hebt gezien komt er nog meer bij kijken dan je wellicht had gedacht. Als we een tip kunnen geven dan is het zo goed mogelijk voor te bereiden op je reis. Dus voor meer informatie over voetbalreizen kan je altijd bij ons terecht en betreft airport parking heb je nu alle informatie al voor de kiezen gekregen!