9
866 Beoordelingen
Maandag t/m vrijdag
bereikbaar van 09:00 tot 17:00uur
U bent bij uw boeking beschermd tegen annulering door COVID-19 maatregelen. Kijk hier voor meer informatie.
23/11/2022

Voetbalstad Sevilla

 

In deze serie blogs gaan we langs alle grote voetbal steden van Europa. Wat is er te doen, welke club speelt er en nog veel meer ! Vorige keer ging de blog over Berlijn, thuishaven van Hertha BSC en Union Berlin. Deze keer lees je alles over Sevilla! Een bezoek aan deze prachtige oude stad in Zuid-Spanje betekent bijna gegarandeerd kans op veel zon, want met bijna 3000 zonuren per jaar is het een van de meest zonnige steden van heel Europa. 

De club
Sevilla FC won afgelopen jaar wederom de UEFA Europa League. Dit was al voor de 6e keer in het bestaan van de club. Dat zorgt er voor dat zij de absolute top winnaars zijn van de Europa League. Nummer 2 in deze lijst van Europa League overwinningen is Inter, deze won de cup 3 keer. Sevilla eindigd in de Spaanse competitie zelden buiten de top 10, maar maakt dit dus goed in Europese overwinningen!  Het clublied van Sevilla, het Himno del Sevilla  wordt zelfs door supporters van andere clubs aangemerkt als het mooiste, het beste. Toch best een prestatie voor en clublied! 
Sevilla speelt in het Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán, een hele mond vol. Het stadion is vernoemd naar de oud directeur van de club, die de club 17 jaar heeft geleid. In het Ramón Sánchez-Pizjuán  is plek voor 45.500 supporters. Zou het toevallig zijn dat het Spaanse nationaal team nog nooit een wedstrijd verloren heeft in dit stadion? Of zou het toch komen door de algemene sfeer van het stadion en de club? 
Enthousiast geworden over de club? Neem dan snel een kijkje bij het aanbod Sevilla wedstrijdtickets

De stad
De stad Sevilla ligt in Zuid-Spanje, waardoor de gemiddelde temperatuur er eigenlijk nooit onder de 15 graden zakt. Altijd kans op mooi weer dus! Op een van de vele  zonnige dagen kun je heerlijk vertoeven in het Maria Luisa Park, waar je onder andere ook sinaasappelbomen vindt, maar ook leuke musea. Om te genieten van al het lekkere spaanse eten, kun je de mercados bezoeken. Eigenlijk een soort foodhal! Overal ruikt het heerlijk, paella, tapas, alles komt voorbij. Je gaat er zeker niet met honger weg! 
Sevilla kan in de zomer te heet zijn om de stad te kunnen ontdekken, dan loopt de temperatuur makkelijk op tot 40 graden. Als je wat meer van de stad wilt zien als de binnenkant van je koele hotelkamer, of gewoon niet zo van de enorme warmte houdt, is het misschien het beste om toch in het voor-of najaar te gaan. De ideale tijd om dus ook nog een voetbalwedstrijd mee te pakken! 

De bereikbaarheid
Sevilla ligt in Zuid-Spanje, en is dus het makkelijkst te bereiken met het vliegtuig. Een rechtstreekse vlucht brengt je in 2 uur en 50 minuten van Schiphol Airport naar Sevilla. Ook vanaf Eindhoven gaan er vluchten naar Sevilla, de   tijd dat je vliegt blijft ongeveer hetzelfde.  Het vliegveld ligt dichtbij de stad, waardoor je snel in het centrum staat. Met de bus vanaf het vliegveld sta je ongeveer in een halfuurtje in het centrum. De bus is de goedkoopste optie, dit kost je maar 4 euro. Van het vliegveld Sevilla naar centrum is dus eenvoudig en snel. De bussen gaan bijna 24 uur per dag.   

Wil jij als eerste op de hoogte gebracht worden wanneer wij weer voetbalreizen of tickets aanbieden voor Sevilla? Schrijf je dan snel in voor de nieuwsbrief