Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1176 beoordelingen kiyoh
01/12/2023

Voetbalstad Parijs

Nieuwe week, nieuwe voetbalstad uitgelicht! De vorige blog ging over Sevilla, deze keer lees je alles over Parijs! Of je er nou voor de eerste keer heengaat, of jaarlijks een bezoekje brengt, er is altijd genoeg te beleven. Parijs is de  thuishaven van PSG in de Ligue 1 en Paris FC en Red Star FC in de tweede divisie en derde divisie. 

De clubs
Als eerste natuurlijk PSG, de succesvolste club in de Franse Ligue 1. Met maar liefst 43 titels, waarvan 9 Ligue titels, 13 Coupe de France en 9 Coupe de la Ligues,  staan zij bovenaan de lijst. PSG is het enige team in Frankrijk dat maar liefst 4 keer de zogenaamde Domestic Quadruple heeft gewonnen. Dat wil zeggen dat zij in 4 aparte seizoenen, alle 4 de nationale bekers hebben gewonnen. Voor Frankrijk zijn dat de Trophée des Champions (wedstrijd tussen landskampioen en bekerwinnaar), Ligue 1, Coupe de France (bekertoernooi) en de Coupe de la Ligue.
De grootste rivaal van PSG is Olympique de Marseille. Zowel een strijd tussen de twee grootste steden van Frankrijk, als noord tegen zuid, maakt het dat het altijd zeer beladen wedstrijden zijn waar de spanningen bij spelers en fans hoog op kunnen lopen. 
Verder is Parijs thuisbasis voor Ligue 2-club Paris FC. Deze club heeft een tijd lang bij PSG gehoord, maar besloot later toch alleen door te gaan. PFC is vaak een springplank geweest voor jong talent als start van hun carrière. Als laatste vind je ook nog Red Star FC in Parijs, een van de oudste voetbalclubs van Frankrijk. 

De stad
Parijs staat om veel dingen bekend, zoals de stad van de liefde, de stad van de lichtjes en modestad. Maar het is zoveel meer als alleen dat!  Er zijn bijvoorbeeld vele musea, zoals het Louvre, waar de Mona Lisa natuurlijk te bewonderen is. Neem ook zeker een kijkje in de wijk Marais, waar je veel speciaalzaken kunt vinden. Hier zijn ook vele lekkere restaurantjes. Vermijd het waar mogelijk om op zondag naar Marais te gaan, dan is het daar het drukste.
De Eiffeltoren! Geen bezoek aan Parijs zonder de Eiffeltoren, zou je denken. Maar, vanaf de Tour Montparnasse heb je een veel beter uitzicht, vanaf het observatiedek op de 56e verdieping. In 38 seconden brengt een van de snelste liften van Europa je naar de 56e verdieping van de toren! Niet alleen een beter uitzicht dus als vanaf de Eiffeltoren, maar het is ook een stuk goedkoper én rustiger. Een ideaal alternatief voor de Eiffeltoren dus.  De Tour Montparnasse kijkt uit op de Eiffeltoren, zo zie je die vanaf een heel andere kant als normaal. 

Bereikbaarheid
Parijs is op zo’n 5 á 6 uur rijden met de auto vanaf Utrecht, via de Autoroute du Nord rijd je van Lille direct door naar Parijs. Parkeren in de stad en omgeving kan erg duur zijn, het makkelijkste is om de auto buiten het centrum te laten en dan door met het OV.
De trein is ook een makkelijke optie, de Thalys rijdt rechtstreeks vanaf Amsterdam en Rotterdam in zo’n 3 uur naar Parijs. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €35,-. Des te eerder je boekt, des te goedkoper. Lees hier meer over Intercity - voetbaltrips.
Het vliegtuig is veruit de snelste optie, als je de tijd die je vaak moet wachten niet meerekent. Zowel vanaf Amsterdam als Eindhoven vlieg je in zo’n anderhalf uur naar een van de vliegvelden in Parijs. Parijs Charles de Gaulle is het grootste, en is het dichtst bij de stad. Vanaf deze luchthaven ben je in zo’n 45 minuten in het centrum, net als vanaf Orly Airport. Dit ligt in kilometers dichter bij de stad, maar heeft een minder goede verbinding naar de stad, waardoor je dus even lang onderweg bent. Veel budget vlucht maatschappijen vliegen ook naar Beauvais-Tillé, maar vanaf hier ben je nog zo’n 75 minuten onderweg naar de stad. 
Wil jij als eerste weten wanneer wij weer voetbaltrips naar Parijs kunnen aanbieden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief