Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1141 beoordelingen

Vragen? App 06 43 17 18 42 of bel 030 369 00 59

23/11/2022

Voetbalstad Milaan

In deze blogs nemen we je mee naar de beste voetbal steden van Europa. Wat is er te zien, te doen, en natuurlijk, welke clubs er in de stad te vinden zijn. Het vorige blog ging over Madrid. Voetbalstad van deze week is Milaan! Een stad waar voor iedereen wat leuks te vinden is. Of je nu voor het voetbal, de winkels of de cultuur gaat, in Milaan vind je het allemaal. 

De clubs

Milaan is de thuisplaats van 2 Italiaanse topclubs, namelijk AC Milan en FC Internazionale Milano, beter bekend als Inter. Deze clubs hebben een grote rivaliteit onderling, maar ondanks dat, delen ze wel een stadion. Het Stadio Giuseppe Meazza, zoals het officieel heet, is vernoemd naar een speler die voor beide clubs gespeeld heeft. Meazza heeft de grootste successen behaald bij Inter. Hij heeft nog 3 jaar onder contract gestaan bij AC Milan, maar daar zat hij vooral op de bank.
Om deze reden noemen de fans van AC Milan het stadion ook liever San Siro, naar de wijk waarin het stadion zich bevindt. In het stadion kunnen 80.000 fans genieten van het beste Italiaans voetbal. 
 
AC Milan heeft 18 titels in de serie A, en zelfs 7 EuropaCup / Champions League titels. Sinds enkele tijd speelt de Zweedse Zlatan Ibrahimović voor AC Milan. Eerder kwam hij al uit voor Inter.  De club heeft in het verleden ook een aantal belangrijke en invloedrijke Nederlandse spelers gehad. Maar ook zonder Nederlanders op het veld is een wedstrijd in Milaan de moeite waard. 

De grootste rivaal én stadgenoot van Milan, Inter, is nog nooit gedegradeerd naar een lagere klasse. Sinds de oprichting van de club spelen ze dus al in de Italiaanse Serie A, wat natuurlijk erg gewaardeerd wordt door de fans. Zij roepen tijdens wedstrijden dan ook regelmatig ‘Mai stato in B’, nooit in Serie B. Inter is de enige Italiaanse club die dit kan zeggen. Al vanaf 2007 is deze reeks, die al bijna 100 jaar duurt, zelfs een van de langste. 
Op zoek naar AC Milan tickets? Of Inter tickets? Neem snel een kijkje op onze pagina

De stad

Milaan is een stad waar voor iedereen wat wils is. Zo kan je er ideaal shoppen op de Quadrilatero della Moda, de modewijk van Milaan. Hier vind je vele (luxe) kledingwinkels. De stad heeft ook veel historie en oude architectuur. Of ga je liever naar een museum in Milaan? Ook dat kan heel goed. Er zijn veel grote kunstwerken te vinden in de stad, waaronder het Laatste Avondmaal. Tickets hiervoor moet je wel ruim van te voren reserveren. Het is een ideale stad voor een stedentrip of voetbaltrip. 


Bereikbaarheid

Met het vliegtuig vlieg je in ongeveer 1u30 naar Milaan, afhankelijk van welk vliegveld je vertrekt. Er zijn 3 vliegvelden bij de stad, te beginnen met Milaan Linate Airport. Dit is het dichtsbijzijnde vliegveld, en vanaf hier vertrekt elke 10 minuten een shuttlebus naar het centrum. Deze bus doet er ongeveer een half uur over om het centrum van Milaan te bereiken. 
Je kan ook op Milaan Malpensa landen, dit is het belangrijkste vliegveld van Milaan, omdat hier doorgaans alle intercontinentale vluchten landen. Vanaf hier kun je met een speciale airport trein of bus shuttle naar het centrum. Als laatste is er Bergamo-Orio al Serio. Dit is een vliegveld vooral gebruikt door budget airlines. Vanaf hier kun je voor een paar euro met een shuttle bus naar het centrum.

Wil jij als eerste weten wanneer wij weer voetbaltrips naar Milaan aanbieden? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief