Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1176 beoordelingen kiyoh
23/11/2022

Voetbalstad Madrid

In deze serie blogs nemen we je mee langs de beste voetbal steden van Europa. Wat is er te zien, te doen, en natuurlijk, welke clubs er in de stad te vinden zijn. Vorige keer kon je lezen over Londen, en wat het te bieden heeft. We gaan verder op reis, dit keer naar Madrid! Een waanzinnig mooie stad met koninklijke status.

De clubs


Wie aan Madrid denkt, denkt natuurlijk aan Réal Madrid. Deze legendarische club heeft niet voor niets de bijnaam De Koninklijke, deze naam hebben zij te danken aan Alfons XIII, die de club al in 1920 tot Koninklijk (ofwel Real) benoemde. Réal won maar liefst 34 keer het Spaanse landskampioenschap, en het was jarenlang de vaste club van Cristiano Ronaldo. In het stadion, Santiago de Bernabéu, is plek voor 81.044 fans, en ligt in het centrum van de stad. Je kan het stadion ook bezoeken met een stadiontour, die je meeneemt langs alle hoogtepunten van het stadion. 
Madrid is ook de thuishaven voor Atlético Madrid, niet zo roemrijk als Réal Madrid maar zeker een club in de top van Spanje. In het seizoen van 2017/2018 won Atlético de Europa cup, in de finale tegen Olympique Marseille met 0-3. Het stadion van Atlético, het Wanda Metropolitano, biedt plaats aan 67.703 supporters. Het is vernoemd naar de sponsor, Wanda, en het oude stadion van de club, Metropolitano, waar Atlético tot 1966 heeft gevoetbald. Het stadion ligt iets meer buiten het centrum van de stad, vanaf het centrale station Atocha reis je binnen een uur naar het stadion. 

De stad


Madrid is een bruisende stad, waar de zon altijd lijkt te schijnen. Bezoek het koninklijk paleis, Palacio Réal, of ga rustig zitten in een van de heerlijke parken. Veel bezienswaardigheden in de stad liggen dicht bij elkaar, waardoor het allemaal op loopafstand is. Mocht je niet graag lopen, is er ook een goed verzorgd metronetwerk. Net als Londen is Madrid rijk aan vele kroegen, cervecerías genaamd. Om even bij te komen tijdens je stedentrip Madrid, kun je naar park Madrid Rio gaan. Dit is een van de grootste stedelijke parken ter wereld. Het park ligt aan de rivier Manzanares. Hier is ruimte om te zonnen op het strand, een rustige wandeling te maken of een stuk fietsen. Ook zijn er veel mooie bruggen en monumenten.Meer informatie over Madrid kan je lezen in de stadsgids, die je bij boeking van een Voetbaltrip naar Madrid digitaal ontvangt.

De bereikbaarheid


Madrid heeft 3 vliegvelden dichtbij, waarvan Madrid Barajas verreweg de grootste en de belangrijkste is. Het is dan ook het grootste vliegveld van Spanje. Madrid kent nog 2 andere vliegvelden, maar die zijn minder bereikbaar en verder weg van de binnenstad. Vanaf Amsterdam vlieg je in 2u40 naar Madrid, en vanaf Brussel ben je er binnen 2,5 uur. Vanaf Barajas Airport kun je eenvoudig de stad bereiken. Elke 5 minuten vertrekt er vanuit terminal 2 en 4 een metro naar het centrum. De tickets hiervoor kosten zo’n 5 euro. Het is aan te raden een Madrid Tourist Travel Pass te kopen, deze is 5 euro. Daar zit dit kaartje van het vliegveld naar het centrum al bij in. 

Ben je helemaal enthousiast geworden over Madrid als stad voor jouw voetbaltrip na het lezen van deze blog? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief! We houden je dan op de hoogte wanneer er weer wedstrijden in Madrid gespeeld gaan worden.