9
866 Beoordelingen
Maandag t/m vrijdag
bereikbaar van 09:00 tot 17:00uur
U bent bij uw boeking beschermd tegen annulering door COVID-19 maatregelen. Kijk hier voor meer informatie.
23/11/2022

Voetbalstad Londen

In deze nieuwe serie blogs neem ik je mee langs de beste voetbal steden van Europa. Wat is er te zien, te doen, en natuurlijk, welke clubs er in de stad te vinden zijn. We trappen af met Londen! Een voetbalstad van formaat, hier kan elke voetballiefhebber een ultiem weekend beleven.

De clubs
Londen is de thuisbasis van maar liefst 6 Premier League clubs, een ongekend aantal. Ter vergelijking, in Nederland is de stad met de meeste topclubs Rotterdam, waar je Feyenoord, Sparta en Excelsior vindt.

In Londen vind je de stadions van Arsenal, Crystal Palace, Chelsea, Tottenham Hotspur, Fulham en West Ham United. Tijdens een weekendje Londen is de kans dus zeer groot dat je een wedstrijd kan bijwonen van één van deze topclubs. Mocht jouw favoriet nou net dat weekend geen thuiswedstrijd spelen, kan je altijd een stadion tour doen, om zo toch je favoriete club te kunnen bezoeken. Er is genoeg te zien in de enorme stadions van de Engelse topclubs! 
Omdat er zoveel clubs gevestigd zijn in Londen, is er ook veel rivaliteit tussen de clubs. De match tussen Arsenal en Tottenham, ook wel de North London Derby genoemd, is er gegarandeerd eentje om nooit te vergeten. Arsenal won overigens de meeste van deze derby’s, maar Tottenham geeft zich natuurlijk niet gewonnen.

Ook de Engelse nationale ploeg heeft hun thuisbasis in Londen. In het Wembley Stadium kunnen maar liefst 90.000 bezoekers genieten van een wedstrijd. Het is het grootste overdekte stadion van Europa. Dit is hoe dan ook een bezoekje waard, wel of geen wedstrijd! Er zijn dagelijks stadion tours, waar je een uniek kijkje achter de schermen krijgt.

De stad
Londen is, ook buiten het voetbal om, een stad waar je echt een keer geweest moet zijn. Met vele toeristische trekpleisters, zoals natuurlijk de Big Ben, de London Eye en natuurlijk de Tower Bridge en Buckingham Palace is er genoeg te zien. Mocht je niet zo toeristisch aangelegd zijn, kan je natuurlijk ook nog neerstrijken in één van de vele pubs die de stad rijk is. De pub is nooit ver weg, er zijn er namelijk meer dan 3000 in de stad! Geniet van een lekkere pint bier, maar dan wel op zijn Brits: zonder schuim.  Alle ins en outs van Londen vind je terug in onze stadsgids.

De bereikbaarheid
Vanaf Schiphol en Eindhoven Airport is het ongeveer een uurtje vliegen naar Londen. Door het tijdsverschil van een uur kom je zelfs ongeveer op dezelfde tijd aan in Londen als dat je vertrokken bent! Deze korte afstand maakt Londen tot de ideale bestemming voor een korte voetbaltrip of weekendje weg.
Londen heeft meerdere vliegvelden, de een wat dichterbij het stadscentrum als het andere. Keuze genoeg dus!  De meeste vliegvelden zijn goed verbonden met de bus, trein of metro.
Vanaf Amsterdam Centraal kan je ook met de trein naar Londen. Dit duurt iets langer als met het vliegtuig, een ritje Amsterdam-Londen duurt namelijk 3u40. Deze trein stopt in het centrum van de stad.

Ben je helemaal enthousiast geworden over voetbalstad Londen na het lezen van deze blog? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief! We houden je dan op de hoogte wanneer er weer wedstrijden in Londen gespeeld gaan worden.