Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1140 beoordelingen

Vragen? App 06 43 17 18 42 of bel 030 369 00 59

23/11/2022

Sunderland AFC

Ik durf wel te stellen dat dit de meest bijzondere voetbalclub uit Engeland is. Niet om wat de club doet of om wat ze gedaan hebben, maar om het bijzondere verhaal wat de club de afgelopen jaren heeft meegemaakt en nu nog steeds ondergaat. Het is een verhaal die jij als voetballiefhebber waarschijnlijk wel kent dankzij de documentaire op Netflix. Zo niet? Absolute aanrader!

Voetbaltrips.com biedt de uitkomst om de wederopbouw van Sunderland live mee te maken! Deze wederopbouw is namelijk nodig nadat ‘The Black Cats’ in 2017 de aftocht inzette met een degradatie naar de Championship. Na 10 jaar onomstreden actief te zijn geweest op het hoogste niveau van Engeland was er in 2017 geen houden meer aan: onder David Moyes kwam er een einde aan een jarenlang durende strijd tegen degradatie. 

Tijdens het seizoen 2017-2018 werd Sunderland een jaar lang gevolgd door een cameraploeg van Netflix. Ultieme doel van deze documentaire was vastleggen hoe Sunderland zou promoveren naar de Premier League. Echter werd het een intensieve en interessante documentaire, maar dit kwam niet door de verwachtte promotie: Sunderland degradeerde opnieuw en is vanaf het seizoen 2018-2019 actief in de League One. 

Gedurende de ‘horror-periode’ van 3 jaar kende Sunderland 5 verschillende managers. Dit moet voor een enorme club als Sunderland lastig zijn. Constant een nieuwe trainer aan het roer en die wijzigingen bevorderen de prestaties niet. Gelukkig is er iets wat nooit zal weglopen: de hondstrouwe supporters. Zij steunen hun club om wie ze zijn en houden van de stad. Al die slechte prestaties gaat ook ten koste van het prachtige Sunderland: de hele stad bidt dat de club er weer snel bovenop komt zodat de welvaart van de stad terugkeert naar het oude niveau. 

Over het fundament van Sunderland valt niet te discussiëren: dat is zonder twijfel de supporters. Alleen voor hun hoop ik al dat Sunderland er snel weer bovenop komt. Daarnaast lijkt het geweldig om de ‘Tyne-Wear derby’ weer te kunnen bijwonen, dé clash met concurrent Newcastle United! Helaas zullen we hier nog even op moeten wachten. Kan je hier net als ik niet op wachten? Neem een kijkje op de clubpagina van Sunderland voor het aanbod van Voetbaltrips!