Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1140 beoordelingen

Vragen? App 06 43 17 18 42 of bel 030 369 00 59

23/11/2022

Sheffield Wednesday

Een memorabele club met een bijzonder verhaal. Een club die in de jaren 90 niet centraal stond door zijn goeie spel maar door de gebeurtenissen in het stadion. Het Hillsboroughstadion werd gebruikt voor de halve finale van de FA-cup. Op 15 april 1989 namen Notthingham Forrest en Liverpool het namelijk tegen elkaar op. Jammer genoeg hebben we het tegenwoordig niet meer over hoe goed de wedstrijd was maar over de paniekuitbraak van de supporters. Dit allemaal leidde tot een stormloop van toeschouwers. Helaas overleden er toen der tijd in dit stadion 96 supporters. Tegenwoordig is er alleen maar positviteit in het Hillsboroughstadion en wordt er keihard gestreden voor elke meter: het teken van de perfecte cultclub!

 

Na het warm maken van de vorige keer deze week geen teleurstellingen: een voetbalticket of volledige voetbalreis kan bij Voetbaltrips.com geregeld worden! En om eerlijk te zijn is dit het absoluut waard. Als je je afvraagt waarom het Sheffield Wednesday heet: je hebt helemaal gelijk. Het is inderdaad opgericht op een woensdag, originaliteit op zijn top! Echter is het één van de oudste voetbalclubs uit Europa. Laten we zeggen dat de creativiteit met de jaren is mee gegroeid en waren de mannen in 1867 nog niet zo creatief.

 

De sfeer is, ten opzichte van het resultaat, altijd goed. De supporters zouden ‘hun’ Sheffield Wednesday nooit in de steek laten en zijn maar al te trots op hun club. Prachtig om te zien dat dit hier nog altijd gebeurt! Af en toe baal ik wel is dat de voetbalcultuur in Nederland zo anders is dan in Engeland. Er zit bij een Championship club als Sheffield Wednesday veel meer strijd, passie en liefde in dan bij de gemiddelde Eredivisionist. Ze staan bekend om hun vrolijke lied: Hi Ho Sheffield Wednesday. Ik hoor je weer denken: klopt, weer niet super origineel. Maar authentiek kan ook hartstikke goed zijn, zeker voor het voetbal!

 

Hoogtepunt voor Sheffield Wednesday is de derby tegen Sheffield United: ‘The Steel City Derby’. Een strijd tussen twee clubs uit Sheffield. De onderlinge strijd tussen de supporters is het mooiste wat er is! Beide supportersgroepen willen de beste van de stad zijn, en laten wekelijks zien hoe veel ze van hun club houden. Helaas voor ons voetballiefhebbers is Sheffield United vorig jaar gepromoveerd en acteren ze nu op het hoogste niveau van Engeland, terwijl Sheffield Wednesday nog altijd in de Championship actief is. Laten we hopen dat Sheffield United het niet lang volhoudt en dat we binnenkort weer kunnen genieten van dit prachtige affiche in de Championship! Ben je nou net zo hyped als ik? Neem een kijkje op de clubpagina van Sheffield Wednesday en bekijk het voetbalticket aanbod van Voetbaltrips.com: https://www.voetbaltrips.com/clubs/sheffield-wednesday