Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1049 beoordelingen

Vragen? App 06 43 17 18 42 of bel 030 369 00 59

23/11/2022

Santiago Bernabéu

Reál Madrid, uitgelicht als Spaanse Landskampioen in de blog van vorige week, heeft de grote eer om in het Bernabéu te spelen. Dit is, na Camp Nou, het grootste stadion van Spanje. Het stadion heeft al vele renovaties ondergaan sinds zijn bouw in 1947. Hierdoor wisselde de capaciteit ook. Het stadion van Reál heeft inmiddels plaats voor 81.044 fans, verdeeld over 4 ringen. Het is, ook buiten de wedstrijden van Reál om, een grote toeristische trekpleister. Alleen al in 2016 hebben meer dan 200.000 mensen een tour door het stadion gedaan, waarvan 60% niet uit Spanje kwam. Het stadion heeft maar liefst 4 restaurants, allemaal van hoge klasse. Asador de la Esquina is een van deze restaurants. Dit restaurant heeft een prachtig uitzicht over het veld, en met name over het doel aan de zuidkant.
Het Bernabéu heeft ook een van de grootste fanshops ter wereld. Deze winkel is maar liefst  1.500 m² groot, verdeeld over 3 verdiepingen in het stadion

Het stadion is niet voor niets opgenomen in de UEFA lijst van Elite stadions. Op deze lijst vind je enkel stadions die aan de hoogste veiligheids- en comfort eisen voldoen. In het stadion zijn in totaal maar liefst 5100 VIP-plekken.  Zo vind je bijvoorbeeld achter de dug-outs een van de beste zitplekken in het Bernabéu. Je zit dicht bij het veld, de spelers en de trainers. In de stoelen zitten kleine TV schermen , waar je extra informatie tijdens de wedstrijd te zien krijgt. Zo mis je dus niks van de wedstrijd! Het is echt een bijzondere ervaring om hier te zitten. 

Een andere bijzondere plek in het stadion vind je aan de main upper east stand. In het restaurant Royal Hall kun je heerlijk eten, het is van topniveau. En het uitzicht op het veld is fantastisch. Je bent dichtbij het veld, en ziet alsnog veel van het stadion zelf, waar duizenden fanatieke fans hun club aanmoedigen. Verder vind je in het stadion nog een groot Aziatisch restaurant, waar je luxe en verfijnd kunt eten. 


Voor wat voor tickets in dit stadion je ook gaat, VIP of niet, het is hoe dan ook een ervaring om nooit meer te vergeten. De fans zijn bloedfanatiek, en uiteraard in grote getale aanwezig. In het stadion vind je ook een vak voor de Grada Fans RMFC, dit is een fanatieke supportersgroep voor Réal. In het vak is plek voor 1800 supporters, allen gekleed in het wit. De groep heeft als doelstellingen uiteraard het team te supporten, maar ook racisme in het stadion tegen te gaan. Ze hebben fantastische sfeeracties, die overal in het stadion te zien zijn.