9
502 Beoordelingen
Tijdelijk alleen bereikbaar via e-mail: info@voetbaltrips.com
25/01/2021

Rondje langs de velden - deel 16

In Engeland werden er dit weekend weer wedstrijden voor de FA Cup gespeeld, en daarom schuiven de Premier League wedstrijden door naar aankomende dinsdag, woensdag en donderdag. In de FA cup stond Manchester United tegenover Liverpool. Ondanks twee doelpunten van Mohamed Salah, wist Liverpool niet te winnen, en zijn zo uitgeschakeld in de strijd om de cup. Aankomende week staat Liverpool tegenover Tottenham. Voor Liverpool betekent de uitschakeling in de Cup de zoveelste tegenvaller in korte tijd. De ploeg van Klopp wist maar één van de laatste zeven wedstrijden te winnen.
Manchester united staat in de volgende ronde van de FA Cup tegenover West Ham, deze wedstrijd wordt op 10 februari gespeeld. Southampton wist met 1-0 te winnen van Arsenal, en ook Chelsea is als volgende Premier League club door naar de volgende ronde, net als Everton en Burnley (ten koste van Fulham). 
De aankomende Premier League wedstrijden kun je hieronder in het overzicht bekijken. 

In Spanje speelde Barcelona tegen laagvlieger Elche (19e in de competitie). Met een glansrijke rol voor Frenkie de Jong, die wist te scoren in de 39e minuut. Spaanse media zijn lovend enthousiast over de oud-Ajax speler, die 2 jaar terug voor 75 miljoen naar Barcelona vertrok. In de 89e minuut scoorde Puig (mer assist van De Jong), en zo werd de einstand 0-2. Barcelona staat nu derde in de competitie, met 37 punten uit 19 gespeelde wedstrijden. Koploper Atlético heeft 47 punten uit 18 gespeelde wedstrijden. Afgelopen weekend speelden zij tegen Valencia, en niet zonder succes. Atletico wist te winnen met 3-1, met doelpunten van Félix, Suárez en Correa. Real Madrid was op bezoek bij Alavés. In de 15e minuut  was het raak met een doelpunt van Casemiro, met assist van Kroos, en in de 41e minuut werd het 0-2 door een doelpunt van Benzema. Het leek alsof dit de stand zou zijn waarmee de rust zou beginnen, maar vlak voordat er gefloten werd, scoorde Hazard een doelpunt, wederom met assist van Kroos. En zo stond het 0-3 bij rust. In de tweede helft kwam Alavés nog met een doelpunt, maar stond evengoed kansloos tegenover Real. De eindstand werdt 1-4, met twee doelpunten van Benzema. 


In Duitsland speelde Dortmund uit tegen Borussia. De einduitslag was 4-2. De twee doelpunten van Haaland, vlak achter elkaar in de eerste helft, bleken niet genoeg om de overwinning mee naar huis te nemen. Bij rust stond het 2-2, maar al snel na rust werd de 3-2 gescoord door Bensebaini.  Dortmund staat door dit puntenverlies 7e ie in de Liga, en Mönchengladbach stijgt naar de 5e plaats, met 31 punten uit 18 gespeelde wedstrijden. 
Schalke ontving de huidige koploper Bayern. Huntelaar speelde nog niet mee bij Schalke, hij was bij de wedstrijd als toeschouwer. Hij herstelt nog van een kuitblessure. Schalke staat op dit moment als laatste in de Liga, en Bayern staat juist bovenaan, met 7 punten voor op de nummer 2 (Leipzig). In het begin van het seizoen eindigde deze wedstrijd in een 8-0 vernedering voor Schalke, deze keer bleef het slechts bij 4-0 voor Bayern. 

PREMIER LEAGUE 
West Brom - Manchester city (Dinsdag 26-1 21:15)
Chelsea - Wolverhampton (Woensdag 27-1 19:00)
Southampton - Arsenal  (Dinsdag 26-1 21:15)
Tottenham - Liverpool  (Donderdag 28-1 21:00)
Manchester United  - Sheffield United (Woensdag 27-1 21:15)

Everton  - Leicester (Woensdag 27-1 21:15)

LA LIGA 
Sevilla - Cadiz 3-0(samenvatting)
Atletico Madrid - Valencia 3-1 (samenvatting)
Elche - Barcelona 0-2 (samenvatting)
Alavés - Real Madrid 1-4 (samenvatting)

SERIE A 
AC Milan - Atalanta 0-3 (samenvatting)
Udinese - Internationale 0-0 (samenvatting)
Juventus - Bologna 2-0  (samenvatting)

BUNDESLIGA 
Borussia Mönchengladbach - Dortmund 4-2 (samenvatting)
Schalke - Bayern 0-4 (samenvatting)