9
502 Beoordelingen
Tijdelijk alleen bereikbaar via e-mail: info@voetbaltrips.com
18/01/2021

Rondje langs de velden - deel 15

In Spanje werd dit weekend de finale van de Supercopa gespeeld. Barcelona stond tegenover Athletico Bilbao. De beste speler van Barcelona gisteren was zonder twijfel Griezmann. Hij scoorde twee doelpunten, de enige die er voor Barcelona gescoord werden in deze finale.
In de 42e minuut kreeg Barcelona een tegendoelpunt, uit hand van De Marcos. Lange tijd leek het alsof dat dan de einduitslag zou gaan worden, 2-1. Maar, in de 90e minuut kwam Bilbao op gelijke stand, dankzij een doelpunt van Villalibre, en dat leidde tot verlenging. Al vroeg in de verlenging, in de 93e minuut al, volgde er nog een doelpunt voor Bilbao, en dus werd de einduitslag 2-3. 
Barcelona was nog wel een aantal keren dicht bij de 3-3, maar helaas. In de laatste minuut van de verlenging, kreeg Messi nog rood. Dit is de eerste rode kaart voor de speler in 753 wedstrijden voor zijn club. Messi deelde een klap uit aan Villalibre, en werd zo met rood het veld afgestuurd.

In de Premier League bleek Manchester City te sterk voor Crystal palace. De club werd verslagen met 4-0, met doelpunten van Sterling, Gündogan en 2 van Stones. City staat nu tweede in de League, 2 punten achter op United, maar met één wedstrijd minder gespeeld als hun stadsgenoten. 
Topwedstrijd van het weekend, Liverpool thuis tegen Manchester United, bleef onbeslist. Na 90 minuten was de stand nog altijd 0-0. Ondanks dit puntenverlies blijft United dus bovenaan staan, en Liverpool staat op de vierde plaats. In de afgelopen 5 wedstrijden speelden zij 3 keer gelijk, één keer winst en dus één keer verloren. Dat was vorige week tegen Southampton.
Tottenham won, niet geheel verrassend, uit bij Sheffield met 1-3. 

In Italië speelde Inter tegen Juventus. Inter bevestigde zijn status nog maar eens als titel-uitdager, met deze zege in de Derby d’Italia. In de 12e minuut scoorde Vidal de 1-0. Zo kon Inter al vroeg in de wedstrijd het spel naar eigen hand zetten. Al met al leverde Inter een tactisch hoogstandje af, waardoor zij Juventus in de weg zitten op weg naar de landstitel. Inter staat nu tweede, Juventus met 7 punten achter op de 5e plek. Koploper is nog altijd AC Milan, zij spelen vanavond uit tegen Cagliari, huidige nummer 17 in de lijst. 

Dan als laatste door naar de Bundesliga! In eigen huis speelde Dortmund gelijk tegen hekkensluiter Mainz. Een onverwacht en vooral onnodig puntenverlies dus voor de zwartgelen. De thuisploeg begon zeer sterk aan de wedstrijd. Haaland scoorde al in de 2e minuut een doelpunt, maar, deze werd afgekeurd door de VAR op grond van buitenspel. Verder was Haaland maar weinig zichtbaar in de wedstrijd. Een kleine glansrol voor Thomas Meunier, de enige doelpuntenmaker voor de ploeg uit Dortmund. Er kwamen nog 2 schoten op doel van hem, maar helaas zonder resultaat. 
Bayern München speelde thuis tegen Freiburg, deze wedstrijd eindigde in 2-1. Door zijn doelpunt tegen Freiburg in de 7e minuut, vestige Lewandowski een nieuw record, met 21 doelpunten in 16 wedstrijden. München blijft aan kop van de Liga, met 4 punten voorsprong op de nummer 2 Leipzig.  

PREMIER LEAGUE 
Manchester city - Crystal Palace 4-0 (samenvatting)
Fulham - Chelsea 0-1 (samenvatting)
Liverpool  - Manchester United 0-0 (samenvatting)
Arsenal  - Newcastle Vanavond 21:00 
Sheffield united - Tottenham 1-3 (samenvatting)

Leicester - Southampton 2-0(samenvatting)

SERIE A 
Cagliari - AC Milan Vanavond 20:45 
Inter Milan - Juventus  2-0 (samenvatting)

BUNDESLIGA 
Dortmund - Mainz 1-1 (samenvatting)
Bayern- Freiburg 2-1 (samenvatting)