Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1176 beoordelingen kiyoh
23/11/2022

Rangers FC

We trappen af in Schotland! En we beginnen zeker niet slecht: The Gers. Voor de voetballiefhebbers onder ons die een bepaalde club uit Rotterdam steunen is dit een gevoelig onderwerp: een eventuele overwintering van Feyenoord in Europa lijkt lastig te worden nadat er maar 1 punt gepakt is tegen de Rangers. Echter is het tijd dat Voetbaltrips.com tickets gaat aanbieden voor wedstrijden in het altijd gezellige en sfeervolle Schotland. In dit rijtje van prachtige cultclubs kan uiteraard Rangers niet ontbreken, een club met een bijzonder verleden en een prachtige toekomst. 

Nadat de Rangers jarenlang samen met Celtic uitmaakte wie de beste ploeg in Schotland was, in 2011 lijkt het doek namelijk te vallen en wordt Rangers failliet verklaard. Hoe kan zo’n enorme club er opeens mee stoppen? Echter wordt de club daarna opnieuw opgericht onder een andere juridische rechtsvorm: Rangers FC. Dit betekent echter niet dat alles is opgelost. Rangers dient namelijk opnieuw te beginnen in de 4e klasse. Na elk jaar kampioen te zijn geworden keren ze in 2016 terug op het hoogste niveau: uit het niets is Rangers FC weer de oude en zijn ze terug waar ze horen. Op het eerste gezicht lijkt er niets veranderd, het Ibrox Stadium zit nog steeds elke week vol en er wordt vol passie gevoetbald. 

Rangers staat gekenmerkt om zijn arrogantie: voor de één een pluspunt, voor de ander de negatieve kant van de club. Naar mijn mening is dat juist wat zo’n club iets extra’s geeft. De zelfverzekerdheid straalt er letterlijk van af. De spelers voetballen met lef en bravoure, iets wat de supporters lang geleden hebben overgenomen. Het mooie aan deze club is dat iedereen op dezelfde lijn zit. De spelers en de supporters weten wat ze van elkaar kunnen verwachten en zijn daarom eigenlijk altijd gelukkig met elkaar. 

In 2011 was alles anders voor Rangers, behalve de supporters. Zij zijn nooit weg geweest, ook in de vierde klasse bleven zij hun ploeg steunen. Het voorbeeld van onvoorwaardelijke steun. Dit is voor mij de clubliefde die je bij een club zoekt. Ook in mindere tijden hoor je je club te steunen en Rangers is daar het perfecte voorbeeld van. Op dit moment zijn ze weer actief in de Europa League en staan ze op het punt om overwintering binnen te slepen ten koste van Feyenoord. Deze club is allesbehalve net begonnen en er is hier geen sprake van beginnersgeluk. De Rangers vechten zich er altijd door heen en zorgen ervoor dat hun supporters trots kunnen zijn op de blauwhemden. Als ik aan de Rangers supporters denk, moet ik denken aan de volgende uitspraak: ‘Started from the bottom, but now we are here!’ Interesse in tickets of een complete reis naar Glasgow? Check de clubpagina van Rangers FC! https://www.voetbaltrips.com/clubs/rangers