Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1176 beoordelingen kiyoh
23/11/2022

Portsmouth FC

Het levende bewijs dat succes in het verleden niet garant staat voor succes in het heden: Portsmouth FC. Pompey beleefde onder leiding van Harry Redknapp in 2008 nog een groot succes door de FA cup te winnen. Echter staat de club in 2012 letterlijk en figuurlijk na drie degradaties met lege handen in de League two. De club beleefd een moeilijke periode waarin de complete selectie in de zomer vertrekt. Nu zie ik je denken: waarom zou ik een voetbalreis naar Portsmouth FC willen als het er zo’n chaos is? Dat zal ik je vertellen.

Nadat de club jaren zonder eigenaar zat en het tegen faillissement dichtbij was werd het in 2013 overgenomen door een nieuwe investeerder. Het was dit keer niet een rijke Arabier maar een groep personen die een stuk dichter bij de club zit: de supporters.
Pompey is op dat moment de grootste club die eigendom is van de supporters. Het is een club die alleen maar liefde uitstraalt. Voor en door de supporters, een prachtig voorbeeld van ware clubliefde. 

Een relatief kleine groep supporters, 2300 man, hebben 2.5 miljoen opgehoest om hun club te redden. Een abnormaal hoog bedrag voor een club als Portsmouth FC. Om deze reden is het voor mij een van de mooiste clubs in Engeland. Er wordt vaak gesproken over dat de supporters een club dragen, maar een beter voorbeeld dan Portsmouth FC ga je niet vinden. Zonder de steun van hun eigen supporters was Portsmouth FC er niet meer geweest en had er nooit meer iemand kunnen genieten van de sfeer op Fratton Park. De aanhang van Pompey staat namelijk bekend als één van de luidruchtigste in Engeland.
 
Als jij ook kan genieten van de liefde voor het spel en de liefde voor de club is een voetbalreis naar Portsmouth dé perfecte oplossing! Play up Pompey, Pompey play up!

https://www.voetbaltrips.com/clubs/portsmouth-fc