Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1176 beoordelingen kiyoh
23/11/2022

Luton Town FC

Opnieuw een pareltje uit Engeland! Het is deze week de beurt aan Luton Town, één van de kleinste clubs uit de Championship. Het is gelegen dichtbij Londen, maar heeft niks weg van de grote Engelse clubs uit Londen. De club stamt uit de jaren 1885 en is één van de oudste clubs uit Engeland. Dit is iets wat je absoluut niet over het hoofd kan je zien wanneer je het stadion bezoekt. Heb je hier nou interesse in? Check de clubpagina van Luton Town op de Voetbaltrips website voor losse tickets of volledige arrangementen naar de prachtige club uit Luton! 

Het mooie en bijzondere van Luton Town is alleen helaas bijna aan het vervagen. Het Kenilworth Road gaat binnenkort vervangen worden door een super modern stadion, iets wat ik als voetballiefhebber betreur. Helaas is dit voor clubs uit Engeland het teken dat ze door willen ontwikkelen en dit denken ze vaak te doen met nieuwe moderne stadions, met meer faciliteiten. Echter zijn er natuurlijk enorm veel fans die dit betreuren, omdat de herinneringen aan het Kenilworth Road achterblijven in het stadion. Ook voor jou en mij, de voetballiefhebber, begint de tijd te dringen om dit van je bucketlist af te halen! 

Daarnaast is de liefde voor de club onoverwinnelijk: ze zijn zo authentiek als het maar zijn kan en dit schetst de club. Het maakt een club als Luton Town prachtig en geeft een bepaalde extra glans mee aan deze kleine club uit Luton. 

Het bijzondere aan het stadion is ongetwijfeld de ingang. Dit is iets wat je bijna nergens anders gaat zien! Ook moet ik zeggen dat dit alles over de mentaliteit van de club zegt. Vergeet alle verhalen over stadions in woonwijken, dit is het enige echte stadion die in een woonwijk ligt! Op het moment dat je de ingang van het stadion passeert loop je namelijk onder iemand zijn slaapkamer door. Dit klinkt natuurlijk gek, kijk mee! 

Je denkt dat je namelijk in een normale woonwijk loopt, maar tussen 2 huizen is opeens de ingang van het stadion. Je loopt letterlijk door de buurman ze achtertuin door om het gezellige Kenilworth Road te bereiken. Dit is een absolute aanrader als je de authentieke voetbalsport wilt meemaken, niet geweest is een gemiste kans! https://www.voetbaltrips.com/clubs/luton-town-fc