Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1176 beoordelingen kiyoh
23/11/2022

Levski Sofia

Levski Sofia is een voetbalclub uit Bulgarije. Het is één van de meest succesvolle voetbalclubs van het land en heeft zich dan ook regelmatig gekwalificeerd voor Europees voetbal. Verder dan de kwartfinale van de voormalige Europacup 2 en de Uefa Cup wist de club tot heden niet te komen in Europa.

Deze winter is ook RKC middenvelder Stijn Spierings in beeld gekomen met zijn transfer naar Levski Sofia. RKC heeft meerdere malen geprobeerd het contract van Spierings te verlengen maar Stijn Spierings had aangegeven dat hij nu een volgende stap in zijn carrière wilde maken waarbij Levski Sofia de ploeg is die hem heeft overgenomen.

Helaas is de club in financiële nood geraakt door de arrestatie van de eigenaren Vasil Bozhkov en Georgi Popov die betrokken zouden zijn geweest bij fraude en omkoping. De vervolging van deze heren heeft er voor gezorgd dat Levski Sofia per direct zonder geld zit en een faillissement dreigt voor de Bulgaarse grootmacht. Door deze situaties hebben de supporters noodgedwongen geld voor de sfeer en pyro acties aan de club gedoneerd.

Tijdens de Sofia Derby laten de supporters van Levski de liefde voor hun club zien doordat de tribunes van het stadion voller zijn dan ooit tevoren. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het ‘Vasil Levski stadion’, het nationale stadion van Bulgarije. In de eigen stadions worden er teveel vernielingen gepleegd door de bezoekende supporters. Het nationale stadion heeft respect van beide supportersgroepen.

 

Deze club is nu te boeken via de volgende link:

https://www.voetbaltrips.com/clubs/levski-sofia