Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1141 beoordelingen

Vragen? App 06 43 17 18 42 of bel 030 369 00 59

23/11/2022

Legia Warschau

Toen Ajax vier jaar geleden aantrad bij Legia Warschau was het negentig minuten lang stil. De supporters van Ajax hoefden niet bang te zijn voor de Beruchte aanhang van legia, omdat het stadion vanwege een UEFA-straf na verschillende spreekkoren leeg is gebleven.

De harde kern van Legia Warschau heeft een aardige reputatie in binnen- en buitenland. Ze noemen zichzelf ook wel ‘Zyleta’ wat ‘het scheermes’ betekent. Ze staan bekend om hun indrukwekkende en soms geestige sfeeracties maar maken zich ook geregeld schuldig aan racisme en geweld.

Dit spandoek is gemaakt voor het CL duel met Borussia Dortmund.

 

Op het moment staan ze boven in de Ekstraklasa het hoogste niveau van Polen. De grote derby is natuurlijk elk jaar tegen Lech Poznan. Waar aan beide kanten altijd een hele mooie tifo actie wordt opgezet en alles uit de kast wordt gehaald om elkaar te overklassen.

Op 1 augustus begon de opstand van Warschau, tijdens deze opstand van het pools verzet tegen nazi-duitsland sneuvelden aan de poolse kant circa 200.000 mensen waaronder veel kinderen. Wederom kwam de ‘Zyleta’ met een mooie actie op de proppen. Helaas was de Uefa minder blij met deze sfeer actie want de club ontving een geldboete van €35.000. De band tussen de legia supporters en de uefa was al niet goed maar die zal ook niet beter worden. De supporters reageerden als volgt op de straf: