Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1141 beoordelingen

Vragen? App 06 43 17 18 42 of bel 030 369 00 59

23/11/2022

Lech Poznan

In Europa zijn er enorm veel grote landen met enorme voetbalcompetities: Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Dit zijn tevens ook de populairste voetbalreizen. Er wordt hier goed voetbal gespeeld en er zijn veel commerciële fans die de grote sterren bij Manchester City en Bayern München graag aan het werk willen zien. Echter wordt tegenwoordig het mooiste voetballand in Europa een beetje verwaarloost. Waar in Duitsland FC St. Pauli bijvoorbeeld een vreemde eend in de bijt is, is dit in Polen doodnormaal. Polen, het authentiekste voetballand uit Europa!

 

Nu is er voor mij in Polen één absolute uitschieter: Lech Poznan. Hier geld een belangrijke basis regel: voetbal zoals voetbal bedoeld is. Het is een club met een enorme aanhang en kent enorme pieken en dalen. Waar ze het ene jaar bijna Champions League spelen, strijden ze een paar jaar later tegen degradatie. Het is een club die afhankelijk is van het materiaal; hoe pakt de samenstelling van de spelers dit jaar weer uit? Zekerheid is er bij deze club bijna nooit: geld is niet in overvloed. Dit is wat een club als Lech Poznan zo mooi en indrukwekkend maakt: ze zijn gedwongen om elk jaar keihard te knokken om punten binnen te halen. Bij Lech Poznan staan de supporters bekend om hun keiharde uitingen en robuuste uitstralingen: je moet deze groep supporters in ieder geval niet tegen je hebben!

 

De jaarlijkse kraker voor Lech Poznan is de topper tegen Legia Warschau. Beide supportersgroepen trekken hier alles uit de kast om hun elftal te steun. Deze wedstrijd is er absoluut eentje voor op de bucketlist. In dit authentieke voetballand is dit toch wel de wedstrijd waar het om draait! Een keer in Polen en een paar dagen niks te doen? Of heb je een vrij weekend en wil je de pure sfeer van voetbal proeven? Een wedstrijdticket van Lech Poznan laat je hart sneller kloppen! Check de clubpagina van Lech Poznan van Voetbaltrips om de lage prijzen van de wedstrijdtickets te bekijken!

https://www.voetbaltrips.com/clubs/lech-poznan