9
546 Beoordelingen
Maandag t/m vrijdag
bereikbaar van 09:00 tot 17:00uur
U bent bij uw boeking beschermd tegen annulering door COVID-19 maatregelen. Kijk hier voor meer informatie.
26/05/2021

Inside: Villarreal

Inside: Villarreal

In deze blog wordt een bepaalde club uitgelicht. In de blog wordt een club geanalyseerd en wordt er gekeken naar de huidige stand van zaken in zowel de competitie als in het Europees voetbal. Deze week wordt Villarreal uitgelicht. Vanavond speelt Villarreal tegen Manchester United in de finale van de Europa League. Ook in de Spaanse La Liga presteerde Villarreal goed.

Vandaag in de nieuwe blog: Inside: Villarreal, behandelen we de Spaanse club Villarreal. Villarreal is bezig aan een waanzinnig seizoen. Villarreal doet het erg goed in zowel de competitie als in de Europa League met een finaleplaats tot gevolg. Vanavond speelt Villarreal de finale tegen Manchester United. Villarreal wist nog nooit in de clubgeschiedenis de finale te bereiken van de Europa League. Wel bereikte het een aantal keer de halve finale maar toen werd het uitgeschakeld door Liverpool in 2016 en door FC Porto in 2011. Manchester United daarentegen heeft wel ervaring met het winnen van de Europa League en zal daarom proberen ook voor de tweede keer de Europa League te winnen. Villarreal heeft tot nu toe elke thuiswedstrijd in de Europa League gewonnen en zal deze prestatie graag willen voortzetten. Het zal ongetwijfeld een zware wedstrijd worden tussen beide clubs.

Villarreal lootte een relatief makkelijke poule met Sivasspor, Maccabi Tel Aviv en Qarabag. In de volgende ronde moest Villarreal het opnemen tegen Red Bull Salzburg. Beide heenwedstrijden werden overtuigend gewonnen waardoor Villarreal het in de achtste finales op mocht nemen tegen Dinamo Kiev. Villarreal won beide wedstrijden met 2-0 en ging daarom door naar de kwartfinale van de Europa League. Dinamo Zagreb volgde, een club die in de vorige ronde Tottenham Hotspur had uitgeschakeld. Zagreb was daarom geen club die je moest onderschatten. Toch wist Villarreal beide wedstrijden te winnen waardoor het mocht opnemen tegen Arsenal in de halve finale. Na ook van Arsenal te winnen mag Villarreal het in de finale opnemen tegen het grote Manchester United. De finale, die wordt gespeeld in Gdansk, wordt vanavond om 21:00 gespeeld.

In de Spaanse La Liga presteerde Villarreal ook naar behoren. Villarreal eindigde dit seizoen op de zevende plaats wat recht biedt op een plaats in de UEFA Conference League. Mocht Villarreal vanavond de Europa League winnen, mag het volgend seizoen meedoen in de Champions League. De zevende plaats is een mindere prestatie vergeleken met voorgaande seizoenen. Villarreal werd altijd beschouwd als een subtopper en eindigde regelmatig rond de vierde/vijfde plek. Toch degradeerde Villarreal totaal onverwacht in 2012 naar de Segunda Division. Het seizoen erop promoveerde het gelijk weer en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit de subtop. De prijzenkast van Villarreal is vrijwel leeg. Eenmaal werd Villarreal kampioen van de Tercera Division, de Spaanse derde divisie. Daarnaast won Villarreal tweemaal de Intertoto Cup, in 2003 en 2004. Het zou dus prachtig seizoen voor Villarreal als zij de Europa League zouden winnen.

Villarreal heeft dit seizoen een erg veelzijdige selectie die altijd een konijn uit de hoge hoed kunnen toveren. Op doel staat vrijwel altijd Sergio Asenjo, de betrouwbare doelman staat al het hele seizoen onder de latten. In de verdediging spelen Mario Gaspar, Raul Albiol, Pau Torres en Pervis Estupinan. Ook huurling Juan Foyth speel regelmatig. Op het middenveld spelen Dani Parejo, Manu Trigueros, Moi Gómez, Samuel Chukwueze en Pedraza regelmatig. Daarnaast spelen ook de Fransmannen Francis Coquelin en Etienne Capoue regelmatig. In de aanval staat de veel scorende spits Gerard Moreno. Daarnaast spelen Paco Alcacer en Carlos Bacca ook regelmatig. Met deze veelzijdige selectie maken zij zeker een kans om de Europa League te winnen. De selectie is ook opgevallen bij de Spaanse bondscoach Luis Enrique. Zowel Gerard Moreno als Pau Torres zijn opgeroepen voor het EK. Met Unai Emery als coach van Villarreal zullen zij zeker de komende jaren een prijs pakken.