9
520 Beoordelingen
Maandag t/m vrijdag
bereikbaar van 09:00 tot 17:00uur
U bent bij uw boeking beschermd tegen annulering door COVID-19 maatregelen. Kijk hier voor meer informatie.
14/06/2021

Inside: Spanje

Inside: Spanje

In deze blog wordt een bepaald land uitgelicht. In de blog wordt een land geanalyseerd en wordt er gekeken naar de huidige stand van zaken en wordt er vooruitgeblikt op het EK. In deze blog wordt Spanje uitgelicht. Spanje speelt vanavond de eerste poulewedstrijd op het EK tegen Zweden.

Het EK is afgelopen vrijdag begonnen. Vanavond speelt Spanje haar eerste groepswedstrijd tegen Zweden. Dit is de 26-koppige selectie dat meegaat met het EK:

Doelmannen: David De Gea, Unai Simón, Robert Sánchez

Verdediging: César Azpilicueta, Pau Torres, Aymeric Laporte, Diego Llorente, Eric García, José Gayà, Jordi Alba

Middenveld: Rodri, Sergio Busquets, Marcos Llorente, Koke, Fabián Ruiz, Thiago, Pedri, Dani Olmo

Aanval: Mikel Oyarzabal, Ferran Torres, Adama Traoré, Pablo Sarabia, Álvaro Morata, Gerard Moreno

Spanje is de laatste weken veel in het nieuws gekomen vanwege de corona-besmetting van Sergio Busquets. Later bleek ook dat Diego Llorente het virus opgelopen zou hebben, dit bleek echter een fout te zijn. Uit angst voor meer besmettingen had coach Luis Enrique al reservespelers opgeroepen om eventueel besmettende spelers te vervangen. Zo werden Rodrigo, Pablo Fornals, Carlos Soler, Brais Méndez, Raul Albiol en Kepa Arrizabalaga opgetrommeld om in een bubbel apart te trainen.

Ter voorbereiding op het EK speelde Spanje twee oefenwedstrijden. Eigenlijk één wedstrijd, aangezien tegen Litouwen, wegens corona zorgen, het onder 21 team van Spanje werd opgetrommeld om te spelen. Tegen Portugal werd 0-0 gespeeld. Litouwen werd (door Spanje -21) met 4-0 verslagen.

Ondanks de corona besmettingen bij Spanje wordt Spanje gezien als een mogelijke outsider voor de titel van het EK. Spanje is bezig met een grote schoonmaak en richt ze voornamelijk op de toekomst. Zo zit bijvoorbeeld Sergio Ramos niet bij de selectie. Ramos werd niet fit bevonden door Enrique en mag vanuit huis kijken hoe Spanje presteert op het EK. Toch heeft Spanje een prima selectie samengesteld die kan gaan verrassen. Op het doel zal David De Gea staan. In de verdediging zullen Pau Torres en Aymeric Laporte staan. Laporte, die sinds kort in bezit is van een Spaans paspoort, is pas net bij de Spaanse selectie aangezien hij voorheen uit zou komen voor Frankrijk. Echter kreeg Laporte nooit een kans in de Franse selectie van Didier Deschamps. De wingbacks van Spanje zullen Jordi Alba en Marcos Llorente zijn. Op het middenveld zullen Rodri, Thiago en hoogstwaarschijnlijk Dani Olmo spelen. Op de flanken zullen waarschijnlijk Pablo Sarabia en Ferran Torres spelen en in de spits zal Alvaro Morata spelen, al is Villarreal-revelatie Gerard Moreno zeker een speler om rekening mee te houden. Verder kan ook Mikel Oyarzabal prima op de flank fungeren. Kortom, Spanje heeft een veelzijdige selectie die voor een verrassing kan gaan zorgen.

Spanje speelt vanavond tegen Zweden. Ook bij Zweden zijn er corona-besmettingen vastgesteld. Dejan Kulusevski en Mattias Svanberg hebben corona opgelopen in de selectie. Deze twee spelers zullen dus vanavond niet gaan spelen. Ook Sergio Busquets zal niet spelen vanavond. Alle ogen zullen gericht zijn op Spanje vanavond. Spanje zal proberen bovenaan te eindigen in de poule en is dat eigenlijk verplicht. De andere wedstrijd in de poule is Polen tegen Slowakije, die om 18:00 wordt gespeeld. Spanje speelt om 21:00 tegen Zweden.