9
520 Beoordelingen
Maandag t/m vrijdag
bereikbaar van 09:00 tot 17:00uur
U bent bij uw boeking beschermd tegen annulering door COVID-19 maatregelen. Kijk hier voor meer informatie.
02/06/2021

Inside: Nederland

Inside: Nederland

In deze blog wordt een bepaald land uitgelicht. In de blog wordt een land geanalyseerd en wordt er gekeken naar de huidige stand van zaken en wordt er vooruitgeblikt op het EK. Deze week wordt Nederland uitgelicht. Vanavond speelt Nederland de eerste oefenwedstrijd tegen Schotland. Op zondag speelt Nederland ook nog een oefeninterland tegen Georgië.

Het Nederlands elftal is nu al een aantal dagen op trainingskamp in Portugal. Gisteren moest bondscoach Frank de Boer de definitieve selectie doorgeven aan de UEFA. De selectie werd vorige week al bekendgemaakt. Dit zijn de namen die Nederland mogen vertegenwoordigen op het EK:

Doelmannen: Tim Krul, Maarten Stekelenburg, Marco Bizot

Verdediging: Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Joël Veltman, Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Nathan Aké, Daley Blind, Patrick van Aanholt, Owen Wijndal

Middenveld: Frenkie de Jong, Marten de Roon, Georginio Wijnaldum, Teun Koopmeiners, Ryan Gravenberch, Donny van de Beek, Davy Klaassen

Aanval: Steven Berghuis, Cody Gakpo, Quincy Promes, Donyell Malen, Memphis Depay, Wout Weghorst, Luuk de Jong

Afgelopen week bleek dat Jasper Cillessen het corona-virus had opgelopen. Frank de Boer besloot gisteren Jasper Cillessen definitief niet meer mee te nemen naar het EK. Marco Bizot, die al mee was op trainingskamp naar Portugal, gaat mee ter vervanging van Cillessen.

Nederland speelt vanavond haar eerste oefenwedstrijd in Portugal. Schotland is de opponent voor vanavond. Schotland gaat ook naar het EK en zit in een poule met Engeland, Kroatië en Tsjechië. Nederland is geloot in een poule met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Schotland is er een lange tijd niet bij geweest op een EK en het zal daarom graag willen laten zien wat ze in huis hebben. De sterspelers van Schotland zijn Scott McTominay van Manchester United, John McGinn van Aston Villa en Andrew Robertson van Liverpool.

Het Nederlands elftal zal tegen Schotland in een 5-3-2 opstelling starten. Dat heeft Frank de Boer bekendgemaakt in de persconferentie van gisteren. Dat betekent dat Nederland in dezelfde opstelling zal spelen als op het WK 2014 toen Louis van Gaal dezelfde opstelling hanteerde. De ploeg die mag starten tegen Schotland zal in grote lijnen hetzelfde zijn als de ploeg die het EK mag aftrappen tegen Oekraïne. De spelers die zeker zijn van een basisplaats op dit moment zijn waarschijnlijk Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay. Verder werd in de persconferentie ook duidelijk dat Marten de Roon veel speelminuten zal maken aangezien hij ervaring heeft met het 5-3-2 systeem. Bij Atalanta wordt namelijk ook dat systeem gehanteerd.

Het Nederlands elftal speelt vanavond tegen Schotland. Aanstaande zondag speelt Oranje de laatste oefeninterland voor het EK. Georgië is dan de tegenstander. De oefenwedstrijd zal worden gespeeld in de Grolsch Veste in Enschede. Het EK komt steeds dichterbij. Wij zijn erg benieuwd hoe ver het Nederlands elftal kan komen op dit toernooi. De concurrentie is erg groot en Nederland zal zich van zijn beste kant moeten laten zien mochten zij het EK willen winnen. Wij kijken er in elk geval naar uit!