9
520 Beoordelingen
Maandag t/m vrijdag
bereikbaar van 09:00 tot 17:00uur
U bent bij uw boeking beschermd tegen annulering door COVID-19 maatregelen. Kijk hier voor meer informatie.
09/06/2021

Inside: Italië

Inside: Italië

In deze blog wordt een bepaald land uitgelicht. In de blog wordt een land geanalyseerd en wordt er gekeken naar de huidige stand van zaken en wordt er vooruitgeblikt op het EK. In deze blog wordt Italië uitgelicht. Italië trapt aanstaande vrijdagavond het EK af met de openingswedstrijd tegen Turkije.

Italië opent aanstaande vrijdag in het Stadio Olimpico in Rome het EK met de openingswedstrijd tegen Turkije. Het EK, wat wegens de corona-situatie een jaar uitgesteld is, gaat dan eindelijk beginnen! Aan Italië de eer om het EK af te trappen. Dit is de 26-koppige selectie dat meegaat met het EK:

 

Doelmannen: Gianluigi Donnarumma, Alex Meret, Salvatore Sirigu

Verdediging: Alessandro Florenzi, Giovanni Di Lorenzo, Rafael Tolói, Alessandro Bastoni, Francesco Acerbi, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Emerson, Leonardo Spinazzola

Middenveld: Jorginho, Manuel Locatelli, Marco Verratti, Nicolò Barella, Lorenzo Pellegrini, Bryan Cristante, Matteo Pessina

Aanval: Lorenzo Insigne, Federico Bernardeschi, Domenico Berardi, Federico Chiesa, Ciro Immobile, Andrea Belotti, Giacomo Raspadori

 

Italië heeft ter voorbereiding op het EK al twee oefenwedstrijden gespeeld. Op 28 mei werd het dwergstaatje San Marino met 7-0 van de mat geveegd. Destijds was de definitieve selectie nog niet bekendgemaakt en mochten spelers als Cristiano Biraghi, Gianmarco Ferrari, Vincenzo Grifo en Moise Kean laten zien wat ze in huis hadden en of ze uiteindelijk een plek in de definitieve EK-selectie verdienden. Op 1 juni werd de definitieve selectie doorgegeven. Op 4 juni speelde Italië haar tweede oefenwedstrijd tegen EK-ganger Tsjechië. Ook Tsjechië werd met ruime cijfers verslagen. Ciro Immobile, Barella, Insigne en Berardi zorgden ervoor dat Tsjechië met maar liefst 4-0 werd verslagen. Er valt wel te zeggen dat Italië klaar is voor het EK!

Italië wordt gezien als een grote kanshebber voor het winnen van het EK. Natuurlijk zijn Frankrijk, België en Engeland de grote favorieten. Toch blijft Italië zeker een gevaarlijke ploeg die voor een verrassing kan zorgen. Italië heeft zich makkelijk gekwalificeerd voor dit EK door met 30 punten uit 10 wedstrijden de concurrenten te verslaan. Bondscoach Roberto Mancini heeft een gevaarlijk team tot zijn beschikking. In het doel staat de betrouwbare en jonge doelman Gianluigi Donnarumma. Donnarumma krijgt niet veel tegendoelpunten dankzij de sterke verdedigingslinie. In de verdediging spelen vrijwel altijd Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. De twee sterke centrale verdedigers van Juventus spelen al jaren samen en zijn daardoor erg goed op elkaar ingespeeld. De backs zijn Alessandro Florenzi en Leandro Spinazzola. Twee flanken die zowel kunnen aanvallen als verdedigen. Op het middenveld kunnen meerdere spelers spelen. Zekerheden op het Italiaanse middenveld zijn Jorginho en Nicolò Barella. Daarnaast kunnen ook Marco Verratti, Manuel Locatelli, Lorenzo Pellegrini, Bryan Cristante en Matteo Pessina prima spelen op het middenveld. In de spits staat doelpuntenmaker Ciro Immobile. De goaltjesdief van Lazio maakt vaak zijn doelpunten en zal dat ook graag willen laten zien op het EK. Op de aanvallende flanken zullen waarschijnlijk Lorenzo Insigne en Federico Chiesa spelen. Al kunnen ook Domenico Berardi en Federico Bernardeschi spelen op de flanken. Kortom, Mancini heeft een veelzijdige ploeg die het zomaar eens ver kan gaan schoppen op het EK.

Alle ogen zijn momenteel gericht op Italië. Italië trapt het EK namelijk af tegen Turkije. Om 21:00 zal de wedstrijd starten en zal de eerste bal gepast worden. Italië is geloot in een poule met Turkije, Zwitserland en Wales. Een lastige poule met veel sterke tegenstanders. Italië is aan zijn stand verplicht de poule winnend af te sluiten en zal dit dan ook zeker proberen!