9
546 Beoordelingen
Maandag t/m vrijdag
bereikbaar van 09:00 tot 17:00uur
U bent bij uw boeking beschermd tegen annulering door COVID-19 maatregelen. Kijk hier voor meer informatie.
19/05/2021

Inside: Atalanta Bergamo

In deze blog wordt een bepaalde club uitgelicht. In de blog wordt een club geanalyseerd en wordt er gekeken naar de huidige stand van zaken in zowel de competitie als in het Europees voetbal. Deze week wordt Atalanta Bergamo uitgelicht. Vanavond speelt Atalanta tegen Juventus in de finale van de Coppa Italia. Ook in de Italiaanse Serie A blinkt Atalanta uit.

Vandaag in de nieuwe blog: Inside: Atalanta Bergamo, behandelen we de Italiaanse club Atalanta. Atalanta is pas sinds de laatste jaren in de top van de Serie A te vinden. Daarvoor werd Atalanta gezien als middenmoter. Atalanta degradeerde voor het laatst in 2010 naar de Serie B en werd het seizoen daarop meteen kampioen. Sindsdien is Atalanta niet meer gedegradeerd en spelen zij erg goed voetbal in zowel de Serie A als de Coppa Italia. De laatste jaren is Atalanta constant in de top van de Serie A te vinden. Met goede prestaties tegen de topploegen is Atalanta ieder seizoen weer een gevaarlijke outsider waar rekening mee gehouden moet worden. Dat werd mede mogelijk gemaakt door de huidige coach Gian Gasperini, die al sinds 2016 aan het roer is bij Atalanta. Gasperini laat zijn spelers op een goede, tactische manier voetballen waardoor elke tegenstander het lastig krijgt. De belangrijkste spelers dit seizoen zijn de spitsen Luis Muriel en Duvan Zapata; de veelzijdige middenvelders Remo Freuler, Ruslan Malinovskyi, Marten de Roon en de 33-jarige Josip Ilicic en de verdedigende linie bestaande uit Robin Gosens, Jose Palomino, Cristian Romero, Rafael Toloi en Hans Hateboer. Op doel staat de betrouwbare doelman Pierluigi Gollini.

In 2019 en 2020 werd Atalanta derde in de Serie A. Beide seizoenen speelde Atalanta in de Champions League. In 2019 bereikte Atalanta zelfs de kwartfinale van de Champions League. Dit seizoen kwam het niet verder dan de achtste finales. In de groepsfase moest Atalanta spelen tegen Liverpool, Ajax en Midtjylland. Atalanta eindigde tweede in de poule met 11 punten en zorgde ervoor dat Ajax werd uitgeschakeld in de Champions League. In de volgende ronde volgde Real Madrid, die te sterk bleek voor Atalanta. In Europa heeft Atalanta zelden prijzen gepakt en het mocht ook maar zelden meedoen. Twee keer werd meegedaan aan de Champions League. Vorig seizoen en dit seizoen mocht het spelen in de Champions League. De twee seizoenen ervoor, in het seizoen 2017/18 en 2018/19 speelde Atalanta in de Europa League. Althans, in seizoen 2018/19 mocht Atalanta niet meedoen omdat zij in de play-offs werden uitgeschakeld door FC Kopenhagen. Toch lijkt het erop dat we de komende seizoenen rekening moeten houden met Atalanta in Europese toernooien.

Dit seizoen in de Italiaanse Serie A verloopt erg goed voor Atalanta Bergamo. Atalanta is al verzekerd van Champions League voetbal en staat op dit moment op de tweede plaats. Het seizoen begon ietwat stroef met veel wedstrijden die eindigde in een gelijkspel. Ook werd er van bijvoorbeeld Napoli, Sampdoria en Hellas Verona verloren. Toch kreeg Atalanta naarmate het seizoen duurde, een boost in zelfvertrouwen en begon het veel wedstrijden te winnen. Er werd onder andere gewonnen van grote concurrenten als AC Milan, Napoli en Juventus. Atalanta staat nu op een verdiende tweede plaats in de Serie A en lijkt de verwachtingen te kunnen overtreffen. Ook in de Italiaanse beker, de Coppa Italia, presteert Atalanta erg boven verwachting. Atalanta stroomde dit seizoen in de achtste finales in. Er werd al direct gewonnen van Cagliari. In de kwartfinale werd vervolgens ook Lazio uitgeschakeld door Atalanta. In de halve finale werd Napoli geloot die ook werd uitgeschakeld door Atalanta. Dat betekent dat Atalanta doorstroomde naar de finale van de Coppa Italia, die vanavond gespeeld wordt tegen Juventus. Juventus zal na een teleurstellend seizoen nog graag een prijs willen pakken. Atalanta zal daarom op haar best moeten zijn om Juventus te verslaan. Toch is de beker een mooie bekroning op een prachtig seizoen van Atalanta. Daarnaast won Atalanta nog nooit de Coppa Italia en is dit een mooie kans om de lege prijzenkast aan te vullen.

Vanavond speelt Atalanta de finale van de Coppa Italia tegen Juventus in de jacht om een prijs. Atalanta verlangt naar een mooie beloning van een geweldig seizoen!