Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1049 beoordelingen

Vragen? App 06 43 17 18 42 of bel 030 369 00 59

23/11/2022

FC United of Manchester

Een prachtige cultclub is FC United of Manchester zeker! Wij vinden het dan ook de moeite waard om deze club te bezoeken. Daarom schrijven wij graag dit artikel om te vertellen wat wij van de enige echte FC United vinden.

Wat is FC United of Manchester?

Deze keer heeft Voetbaltrips aandacht in zijn blog voor een speciale club. Normaal bieden wij ook altijd voetbaltickets aan voor speciale ‘cultclubs’ in Europa. Helaas hebben wij geen tickets voor FC United of Manchester, want deze zijn alleen bij het stadion te verkrijgen. Dit maakt deze club gelijk zeer speciaal. FC United of Manchester is een club die onstaan is uit onvrede over het grote Manchester United. Volgens de supporters en de fans werd deze club veel te commercieel en is daarom deze unieke club opgericht: Football Club United of Manchester.

Unieke authentieke club

Deze prachtige authentieke club wil alles houden zoals het ooit geweest is. Daarom zijn er alleen tickets bij het stadion te koop. Normaal gesproken komt zo’n club niet in aanmerking voor een plek op de cultclub-pagina, maar deze topper kunnen wij niet aan ons voorbij laten gaan.

Bezoek deze speciale club

Voor de echte voetballiefhebbers: je leven is niet compleet als je niet een wedstrijd van deze club hebt meegemaakt! Dit is er één om over naar huis te schrijven, met de nadruk op schrijven want FC United of Manchester is zo authentiek als het maar zijn kan!

De geschiedenis

Om te beginnen met een klein stukje historie voor de jonge honden in het vak: FC United of Manchester is opgericht als protestclub tegen de commercie van het grote Manchester United. De old-school supporters van Manchester United waren ontevreden over voetbal. Zij vonden dat het voetbal niet meer voor de supporters was en besloten hun eigen club op te richten. Een club die er is voor de supporters, de gezelligheid en de liefde voor het spel: FC United of Manchester, hét pareltje van Manchester.

De statistieken

Ik denk dat ik met het vrijgeven van 1 statistiek kan aangeven wat voor bijzondere club FC United is. Hierbij vergeleken we het met het grote Feyenoord uit Rotterdam. Check it out:

  • Stadion de Kuip heeft een capaciteit van 47.500 (uitverkochte status). Feyenoord heeft daarnaast op Facebook 630.000 likes.
  • Broadhurst Park heeft een capaciteit van 4400. FC United of Manchester heeft daarnaast op Facebook 880.000 likes.

Bizar. Geen andere woorden voor. De hele wereld beseft wat voor prachtige club FC United is en wil dit op Facebook meemaken. Dat het 200.000 likes meer heeft dan het grote Feyenoord, deed me verbazen. Een club die op het zevende (!) niveau van Engeland speelt is populairder dan de kampioen van de Eredivisie uit 2017.

Blij zijn met het bestaan

De supporters spreken zelf de volgende bijzondere woorden uit: ‘we zijn blij want we bestaan’. Ze hebben zelf een hele club uit het niets opgericht, natuurlijk zijn ze altijd tevreden. Het is één grote familie en als je er eenmaal geweest bent, verzeker ik je dat je er niet meer weg wilt. Mocht je overwegen om een bezoekje te nemen aan een thuiswedstrijd van FC United, bereid je voor! Ze hebben naar eigen zeggen meer dan 100 liederen die wekelijks over de tribunes galmen.

Bezoek Manchester en vergeet niet...

Dus heb je binnenkort een weekendje Manchester geboekt met een wedstrijd van Manchester United of Manchester City en heb je nog een dag niks gepland? Voetbaltrips is alleen vandaag je reisadviseur en raad aan om een wedstrijd van FC United of Manchester te boeken. Neem een kijkje op de clubpagina op onze website om te kijken wanneer deze cultclub thuis speelt! https://www.voetbaltrips.com/clubs/fc-united-of-manchester

Overtuigd?

Wij raden ten zeerste aan om eens een wedstrijd te bezoeken van FC United of Manchester. Dit zal u nooit meer vergeten!

PS: nog steeds niet overtuigd? Neem een kijkje naar de kampioenswedstrijd uit 2015 > https://www.youtube.com/watch?v=UkUBVISn7F4&t=441s hier wil je als voetballiefhebber bij zijn!