Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1049 beoordelingen

Vragen? App 06 43 17 18 42 of bel 030 369 00 59

23/11/2022

FC St. Pauli

Wie aan een voetbalreis naar Duitsland denkt, denkt al snel aan de grootmachten Bayern München en Borussia Dortmund: kwalitatief geweldige spelers, geld in overvloed en aantrekkelijk voetbal. Echter vergeet men tegenwoordig vaak dat het vroeger niet altijd was uitgesloten dat één van de twee met de landstitel ervandoor ging. In de jaren 80 was Hamburger SV een grootmacht binnen het Duitse voetbal. Zo werden ze tussen 1979 en 1983 drie keer landskampioen en zat het Volksparkstadion bom vol.

Echter keerde zich een supportersgroep van Hamburger SV zich tegen de club na neo-Nazibewegingen binnen de club. De supporters gingen op zoek naar een club waar ze niet met deze taferelen te maken hadden. Een club waarbij ze rustig voetbal konden kijken: dit is een verhaal van een geluk bij een ongeluk.

Je zou kunnen zeggen dat de liefde voor FC St. Pauli is ontstaan uit de haat voor Hamburger SV. Het is een club waar de passie vanaf druipt en de clubliefde absoluut voorop staat. Persoonlijk is FC St. Pauli voor mij echt één van de meest bijzondere clubs uit Europa. De manier waarop supporters voor hun club leven zie je echt bijna nergens anders in Europa. Ik moet zeggen dat het een supportersgroep is met extreme uitingen en maar al te graag laten weten dat zij hun FC St. Pauli steunen. De fan cultuur die bij FC St. Pauli leeft is bijzonder. Het is naast een voetbalclub een club voor supporters die tegen racisme en fascisme zijn: nare spreekoorden zal je in het Millerntor-Stadion niet horen.

Wat de club aan de ene kant een duistere kant geeft, geeft het aan de andere kant het gevoel van oprechtheid. Er wapperen namelijk gedurende de wedstrijd piratenvlaggen met de doodskop erop. Naast dat de doodskop een angstig beeld geeft staat het ook symbool voor ultieme vrijheid. De ultieme vrijheid die FC St. Pauli wel heeft in vergelijking tot Hamburger SV.

Wat FC St. Pauli zo uniek maakt is het strenge ‘anti-modern football club’ beleid. De club mag dan ook nooit in handen komen van één eigenaar en gaat niet met enorme geldbedragen strooien om spelers binnen te halen: keihard werken is de norm.

Baal je wel eens dat je niet 30 jaar geleden een buitenlandse voetbalwedstrijd hebt bezocht? Of dat je niet 30 jaar eerder was geboren om clubs te kunnen bezoeken die niet commercieel zijn ingesteld? Geen zorgen! Voetbaltrips.com biedt de perfecte oplossing met een voetbalreis naar FC St. Pauli. Tijdens een wedstrijd van FC St. Pauli heb je het gevoel dat je terug in de tijd gaat. Je ervaart een echt ouderwets voetbalgevecht waarbij sfeer op nummer één staat.

Neem een kijkje op de Voetbaltrips clubpagina van FC St. Pauli en boek één van de meest unieke tripjes van ons assortiment!

https://www.voetbaltrips.com/clubs/fc-st-pauli