Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1176 beoordelingen kiyoh
23/11/2022

Dynamo Dresden

Het kan jou, de voetballiefhebber, afgelopen week bijna niet zijn ontgaan: Dynamo Dresden op bezoek bij Hertha BSC. Mocht het je toch zijn ontgaan: let goed op!

Dynamo Dresden ging voor de DFB-pokal op bezoek bij Hertha BSC. De club uit de 2. Bundesliga wist bijna te stunten tegen Hertha, dat uitkomt op het hoogste niveau in Duitsland. Of Dynamo Dresden uitsupporters mee had? Dat zou je wel kunnen concluderen. ‘The Kreisel’ kwam met 35.000 man naar Berlijn om hun ploeg te steunen! Wij van Voetbaltrips.com zijn hier natuurlijk als de kippen bij en verkopen via onze site voetbaltickets voor de cultclub van deze week: Dynamo Dresden.

 

Dynamo Dresden is een gevalletje onvoorwaardelijke liefde. Het maakt de supporters simpelweg niet uit wat het resultaat is: als je je best doet maar de tegenstander is beter, helaas. Het is één van de Oost-Duitse clubs die ooit internationaal succes behaalden, maar tegenwoordig al jaren in de lagere divisies van Duitsland bungelen. De redenen daarvoor lopen uiteen van gebrek aan investeringen tot complottheorieën over West-Duitsers die Oost-Duits voetbal willen ‘doden’.

 

Dynamo Dresden heeft in het verleden hard gewerkt om zijn negatieve reputatie te bestrijden. Ze stonden vroeger helaas bekend om hooliganisme en racisme. Sinds de jaren 50 gaan ze door het leven met het motto: ‘Love Dynamo, Hate Racism’. Het is een club die zichzelf grandioos heeft opgesteld tegenover de rest van de wereld. Om eerlijk te zijn: voor het voetbal ga je daar niet naar toe. Als je goed voetbalt wilt zien bezoek je Borussia Dortmund of Bayern München. Voor de sfeer, beleving en ultieme ervaring ga je wel absoluut naar een voetbalwedstrijd van Dynamo Dresden.

 

Dynamo Dresden leeft in een ultracultuur. Dit wordt vaak herleid tot eenvoudig hooliganisme: voor mij betekent het niets anders dan clubliefde en toegewijd zijn aan je club. Het zijn de liedjes, de vlaggen en de tifo’s die het naar het stadion maken zo’n geweldige ervaring maken. Er is geen betere plek in Duitsland dan het Rudolf-Harbig-Stadion. Check de clubpagina voor interessante deals!

AUF DYNAMO!

https://www.voetbaltrips.com/clubs/dynamo-dresden