Rating stars 4.5

Klanten geven ons een 

9,2 volgens 

1141 beoordelingen

Vragen? App 06 43 17 18 42 of bel 030 369 00 59

23/11/2022

AFC Wimbledon

We kennen allemaal de rivaliteit tussen Feyenoord en Ajax, ontstaan vanuit de successen die beide clubs in het verleden hebben gehaald. Naast dat het grootmachten zijn die jaarlijks om de prijzen strijden, is de rivaliteit ook hoog door de strijd tussen de steden Rotterdam en Amsterdam. Daarnaast kennen we in Engeland sinds deze eeuw ook een prijzen strijd tussen ploegen uit dezelfde stad: de grootmachten uit Manchester maken jaarlijks uit of de stad blauw of rood kleurt. Als je echter dacht dit echte rivaliteit is, heb je het mis. Om pure rivaliteit te ervaren neemt Voetbaltrips je mee naar zuidwest Londen.

 

AFC Wimbledon is een hele bijzondere club. De club is eigenlijk nog niet eens volwassen, het vierde 30 mei 2019 namelijk zijn zeventiende verjaardag. Ondanks zijn leeftijd kent het een enorme historie met een enerverend verhaal. Wimbledon FC, de voorganger van AFC Wimbledon, zat gedurende de jaren 90 namelijk zonder stadion. Het speelde zijn thuiswedstrijden in het stadion van Crystal Palace en was op zoek naar nieuwe grond om zijn thuiswedstrijden te kunnen spelen. Echter kregen ze hun lang gewenste onderdak: Milton Keynes had plannen voor een enorm stadion maar waren opzoek naar een samenwerking. Zo werden alle rechten van Wimbledon FC overgezet naar Milton Keynes en ging dit verder als één club: MK Dons.

 

Echter is het natuurlijk niet mogelijk om een voetbalclub uit het niets te laten verdwijnen. De supporters van Wimbledon FC lieten het hier niet bij en namen een grandioos initiatief. Tijdens een bijeenkomst in dé pub, waar o.a. de FA Cup overwinning op Liverpool in 1988 werd gevierd, werd besloten dat Wimbledon FC niet kapot kon gaan. Zo besloten de supporters uit liefde voor hun eigen club en haat voor Milton Keynes hun eigen club op te richten: AFC Wimbledon.

 

Deze supporters leven absoluut voor hun club en hebben alles ervoor over om hun eigen club te steunen. De rivaliteit met MK Dons is enorm. Volgens de supporters van AFC Wimbledon zijn zij de enige ‘Dons’. AFC Wimbledon heeft in zijn korte levensduur een enorme opmars gemaakt en is op dit moment zelfs actief op hetzelfde niveau als MK Dons, een prachtig affiche met pure rivaliteit als hoofdonderwerp. Het bijwonen van een wedstrijd van AFC Wimbledon is een absolute aanrader. Voetbaltrips kan u helpen bij het aanschaffen van tickets voor de thuiswedstrijden van AFC Wimbledon, om zo deze pure liefde te voelen en te ervaren! Neem een kijkje op de clubpagina van AFC Wimbledon voor het aanbod van Voetbaltrips: https://www.voetbaltrips.com/clubs/afc-wimbledon